NRK Meny
Normal

Mot nye utsettelser i Barbu-saken

Varaordfører Tormod Vågsnes (KrF) i Arendal er oppgitt over at det trolig blir en ny runde i Barbu-saken. Torsdag fremmet Høyre et nytt forslag, som trolig vil sinke og utsette saken ytterligere.

Barbu plantegning

Sagaen om utbyggingen i Barbu fortsetter.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Jeg synes det er vanskelig, problematisk og trist. Jeg tror folk utenfra begynner å lure på hva vi holder på med, sier Vågsnes til NRK.no.

Kan bli dratt ut ytterligere

Tormod Vågsnes

Varaordføreren i Arendal fortviler. (Arkivfoto)

Foto: NRK

Høyres forslag er såpass avvikende fra den foreliggende reguleringsplanen at det fryktes at hele reguleringsprosessen må gjøres på nytt.

– Når jeg la såpass nye energi i det sist gang for å snekre noe felles, som vi sto felles om og det var enstemmig, så synes jeg det er vanskelig at det hver gang kommer nye ting fem på 12, sier Vågsnes.

– Jeg trodde vi var enige da vi forlot planutvalget før sommerferien. Etter mine begreper er det ikke kommet noe nytt i saken og da forundrer det meg stort at de kommer med det forslaget de gjorde i går, sier Vågsnes.

– Folk forundres

Han sier han i løpet av fredagen har fått mange telefoner fra folk som setter spørsmålstegn ved politikernes evne til å bli enig.

– De er forundret over at vi ikke kan ta en endelig beslutning, sier Vågsnes, som mener det er svært viktig å kunne lande Barbu-saken en gang for alle snarest.

– Det er viktig av hensyn til videre utvikling, av hensyn til utbygger og av hensyn til oss selv i bystyret, mener Tormod Vågsnes.