Mor glad for kronerulling

Mathilde Moland er glad for kronerullingen som er satt i gang for sønnen.

Mathilde og Tjostolv Moland

Mathilde Moland: Glad for kronerulling for dødsdømt sønn.

Foto: Scanpix

Søndag ble det kjent at predikant Rune Edvardsen starter kronerulling for de to drapsdømte nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French i Kongo.

Målet er å få inn penger til å dekke utgiftene til avtalen som i helgen ble inngått mellom nordmennene og de etterlatte etter sjåføren de to er funnet skyldige i å ha drept.

Avtalen vil koste dem drøyt 600.000 kroner.

-Positivt og lovende

Mathilde Moland, moren til Tjostolv Moland fra Vegårshei, synes Edvardsens tiltak er positivt og lovende, men hun sier det kan være aktuelt å ta opp lån for å dekke sønnens del av avtalen.

-De er blakke og har ikke penger. Men det er også mulig for meg å ta opp lån inntil videre, for så at Tjostolv overtar det, sier Mathilde Moland til NTB.

Hun har samtidig tro på at det vil komme inn enn del penger gjennom Edvardsens initiativ. -Folk har ringt allerede og sagt at de vil bidra, forteller moren, som først ble kjent med kronerullingen søndag.

Rune Edvardsen understreker overfor Dagbladet at aksjonen vil skje i hans private regi, og at pengeinnsamlingen ikke vil ha noe med misjonsstiftelsen Troens Bevis å gjøre.

Det norske Justisdepartementet hadde søndag ikke vært i kontakt med kongolesiske myndigheter om helgens avtale og utvikling i saken. -Ballen ligger hos dem, sier kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet til NTB.