Hopp til innhold

Mimrer om cupseier

Tore B. Johannesen var med på KIF-laget som tok gull i cupen for 30 år siden. Han tror Vipers Kristiansand har en reell sjanse til å ta gull hvis forholdene ligger godt til rette.

Tore B. Johannesen

Tore B. Johannesen mimrer om den gangen han var med og vinne cupfinalen i håndball i 1980.

Foto: Sander Heggheim / NRK

- Det er hyggelig å se tilbake. Det er veldig lenge siden, men det er mange gode minner som kommer igjen når jeg sitter her og ser igjennom gamle aviser.

Gull-KIF

GULL-KIF var overskriften i avisa etter cupseieren i Gimlehallen.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Tore B. Johannesen husker godt hvordan stemningen var i Gimlehallen i Kristiansand da han og resten av KIF spilte cupfinale. Dette var forrige gang et håndballag fra Sørlandet nådde helt til cupfinalen.

- Med 5.000 mennesker i Gimlehallen var det en fantastisk stemning. Da hadde vi skikkelig hjemmebane, forteller sportsveteranen.

Vipers Kristiansand (semifinale i cupen 2010)

Det var mange glade ansikt å se da Vipers slo Gjøvik i semifinalen i november. I dag møter de Larvik i den spennende finalen.

Foto: Sander Heggheim/NRK

I dag møter Vipers Kristiansand «stormakta» i norsk håndball de siste 15 åra. Larvik har vunnet de 7 siste cupfinalene, og stiller med et solid stjernegalleri mot Vipers Kristiansand.

- Reell mulighet til å vinne

Hele 9 av spillerne fra Larvik var med og ta EM-gull med det norske landslaget tidligere denne måneden. Johannesen mener dette kan spille inn i cupfinalen.

- Hvis jentene i Larvik er litt mette etter EM-triumfen og Vipers er på topp, tror jeg søren meg de kan gå hen og ta den pokalen. Det første de må gjøre, er å sette et forsvar. Heidi Løke må stanses, og de må være trange i forsvaret sitt, noe Vipers er gode til. Hvis de i tillegg senker tempoet noe, tror jeg de har en reell mulighet, sier Johannesen.

Han oppfordrer Vipers-jentene til å senke skuldrene i finalen:

- Jeg vet ikke om jeg skal gi så mange råd, siden jeg er blitt så gammel, men jeg tror de bør slippe seg løs. De har jo alt å vinne og ingenting å tape. Alle tror jo at Larvik skal ta en forholdsvis lett seier, men jeg tror ikke det skal bli så lett.

Her slår Vipers Gjøvik i semifinalen

Video Vipers
null
Spiller nå
Er bunaden din klar til 17. mai? 01:30
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 13 0,62 kr
Dyrest kl. 08 1,11 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Apr 2023 – apr 2024
    + 6,8 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %