Mange fulgte barna til skolen i dag

Foreldre i Kristiansand kvier seg for å la barna gå alene hjem fra skolen etter dobbeltdrapet på Wilds Minne skole. Politiet leter fortatt etter én eller flere ukjente gjerningsmenn.

Folk tenner lys ved Wilds Minne skole
Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Mandag ettermiddag ble Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) knivstukket og drept inne på skoleområdet ved barneskolen Wilds Minne skole på Lund i Kristiansand.

På en pressekonferanse tirsdag formiddag opplyste politiet om at de fortsatt står uten konkrete spor.

Under pressekonferansen sa politiet at så lenge de ikke vet hvem som står bak drapene, kan de heller ikke utelukke at det kan være en risiko for folk.

Ble fulgt til skolen

Mange av elevene kom i dag sammen med foreldrene til skolen, og flere ble kjørt. Ifølge rektor Anne Marie Mauland Mansoor har flere også sagt at de vil hente barna etter skolen.

Anne Marie Mauland Mansoor

Rektor Anne Marie Mauland Mansoor sier mange kom til skolen hånd i hånd med foreldre i dag.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

– Mange kom hånd i hånd med foreldre i dag. Vi har en flott foreldregruppe som er veldig støttende, sier Mauland Mansoor.

Synet som møtte elevene var en skole sperret av med politibånd og blomster og tente lys ved inngangen. Elever og foreldre gikk rolig forbi stedet og mot gymsalen der alle skulle møte til fellessamling.

Etterpå ble elevene samlet i klassen sin, der de kunne snakke sammen og fikk mulighet til å spørre om det de lurte på.

– Barna hadde tydeligvis fått informasjon om det som hadde skjedd. Mange spurte om de som var drept var noen de kjente og om det var farlig på skolen. Elevene lurer også på hvordan dette har skjedd.

– Barn er reflekterte og trygge og de er vant til å snakke om vanskelige ting i gruppene sine. Men vi er oppmerksomme på at redsel kan oppstå i tida som kommer og vi har full beredskap på det.

Mange er utrygge

Flere NRK har snakket om som bor på Lund sier at de føler seg utrygge og vil holde barna innendørs. Også barnehager i området skal ha avlyst eventuelle turer.

Signe Høgh bor like ved der drapet skjedde og var i går ettermiddag ute og syklet sammen med sønnen sin.

– Vi syklet i området akkurat da de mener det skjedde. Vi var rett rundt hjørnet og det var bare tilfeldig at vi ikke syklet inn på skolens område. At det skjer et dobbeltdrap på en skole i 16-tida på en vanlig dag er helt absurd, sier Høgh.

Hun forteller at det i går var helt tomt på lekeplassen.

– Dette skulle være et barnevennlig område. Jeg er ikke redd, men jeg er utrygg. Man går og spekulerer i hvor gjerningspersonene kan ha gjemt seg.