Hopp til innhold

Mål om 100 000 flere passasjerer

NSB har som mål at Sørlandsbanen skal få 100 000 flere passasjerer i løpet av tre år.

Sørlandsbanen

NSB har økt antall daglige avganger mellom Kristiansand og Oslo fra fem til åtte. Det vil føre til økt trafikk, mener NSB.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Dag Brekkan

Salgs- og markedsansvarlig Dag Brekkan for Sørlandsbanen i NSB har klokkertro på at selskapet skal lokke 100 000 nye kunder til Sørlandsbanen etter at antall daglige avganger har økt betraktelig.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Etter at NSB økte antall daglige avganger fra fem til åtte mellom Kristiansand og Oslo, mener markedsansvarlig Dag Brekkan at en passasjervekst på 20 prosent er realistisk.

– Vi har ingen sikre tall foreløpig, det er for tidlig, men foreløpige rapporter fra togpersonale viser at det er flere som reiser med toget, sier Brekkan.

– Den nye rutetabellen har vært omtalt siden november 2014, og NSB har fått veldig gode tilbakemeldinger fra publikum, sier han.

NSB har lovet eieren, Samferdselsdepartementet, at selskapet skal ha en økning på Sørlandsbanen mellom Kristiansand og Oslo på 20 prosent innen 2017. Det tilsvarer ett hundre tusen nye passasjerer.

– Vi vet at økt frekvens betyr økt trafikk, men vi har i tillegg en jobb å gjøre. Men dette har jeg klokketro på at vi skal klare, sier Brekkan.