Lover oppgradering av E39 innen kort tid

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Geir Pollestad, lover at E39 mellom Kristiansand og Stavanger skal oppgraderes i løpet av kort tid.

E39 ved Songdalen

E39 ved Songdalen er en av flere strekninger mellom Kristiansand og Stavanger der en oppgradering er etterlengtet.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det var mye jubel på Vestlandet i går da det ble kjent at regjeringen vil bruke 150 milliarder kroner på en fergefri E39 fra Kristiansand til Trondheim.

Geir Pollestad (Sp)

Statssekretær i Samferdsels-departementet, Geir Pollestad(Sp), lover en oppgradering av E39 i løpet av relativt kort tid.

Foto: Stortinget

I nyhetene ble det mest fokus på fergene som skulle erstattes med veger, men ifølge Samferdselsdepartementet, er den store pengepotten også ment til å brukes på å utbedre hele E39 - også strekningen mellom Kristiansand og Stavanger.

– Alle deler av E39 har grunn til å glede seg over dette. For det vi varslet i går var ikke bare en fergefri, men også en oppgradert E39 langs hele strekket, fra Kristiansand til Trondheim. Så dette er godt nytt også for Sørlandet, sier statssekretær i samferdselsdepartementet, Geir Pollestad.

Men ordførerne i Mandal og Lindesnes er skeptiske til løftene.

Se TV-intervju med ordførerne her:

Sørlandet har all grunn til å juble over planene for en ferjefri E39. Det sier statssekretær Geir Pollestad i Samferdselsdepartementet. Ordførere i landsdelen er likevel betenkt etter nyheten om satsing på fergefri E39.

– En god standard innen relativt kort tid

Pollestad vil foreløpig ikke si noe om hva han legger i ordene «en oppgradert E39», men sier de komme tilbake til utforming om kort tid. Han sier imidlertid at strekningen Kristiansand-Stavanger vil bli prioritert:

– Denne vegen vil være ferdig innen det samme tidsrommet som de andre i prosjektet, sier Pollestad.

– Så du lover sørlendingene at det vil bli en oppgradert og en god standard på E39 mellom Kristiansand og Stavanger i løpet av relativt kort tid?

– Det gjør jeg. Vi er veldig klar over de stygge ulykkestallene og de transportutfordringene som er for E39 på Sørlandet. Så dette er et høyt prioritert prosjekt for regjeringen, sier statssekretæren.