Hopp til innhold

Kongens tidligere livvakt i seilbåtdrama i Atlanterhavet

Guttorm Guttormsen fra Arendal har assistert Hans Majestet Kong Harald på seilas i mange år. Nå er den erfarne seileren i havsnød på Atlanterhavet.

Seilbåten Kolibri

Seilbåten «Kolibri» er en 44 fots Swan-modell. Guttormsen er båtens eier. Dette bilde er tatt i en annen anledning, fra en reportasje i 2007.

Foto: seilas.no

Hovedredningssentralen ble klokken 10.46 i dag varslet om at fire personer hadde fått problemer på en seiltur i Atlanterhavet, sørvest for øygruppen Azorene.

På den 44 fots seilbåten er fire menn, to av dem fra Arendal. De to er begge aktive i Arendals Seilforening.

Én av dem er Guttorm Guttormsen, en av Arendals mest erfarne seilere, ifølge seilforeningen.

Guttormsen er pensjonert politimann, og har i mesteparten av sin karriere vært med i kongens eskortetjeneste. NRK får opplyst at Guttormsen er en erfaren seiler, og at han er fast medlem av Arendals Seilforening.

Venter på å bli plukket opp av helikopter

Guttormsen seilte sammen med tre andre, blant annet en annen mann fra Arendal.

Ingen av de fire skal være alvorlig skadet. Guttormsens kjæreste, Cathy Ryen presiserer til Fædrelandsvennen at båten nå ligger på rett kjøl.

– Jeg fikk ikke inntrykk av at de var mer alvorlig skadet. Jeg vet ikke om de var i vannet, men båten kantet. Nå ligger de og driver, og venter på hjelp, sier hun til avisen.

– Mer vet jeg ikke, men det er dårlig vær. Det er Guds lykke at det ser ut til å ha gått bra, legger hun til.

Leder i Arendals Seilforening, Håkon Unger Weierholt, bekreftet til NRK tidligere i dag at foreningen har to medlemmer for tiden befinner seg på seiltur i området.

– Jeg kan bekrefte at vi har to medlemmer fra Arendal som er på seiltur i Atlanterhavet. Etter planen skal de seile fra Karibien til Norge, og de har fortalt at de skulle innom Azorene på veien. Det er snakk om svært erfarne seilere, og turen er ikke i regi av seilforeningen, sier han.

Mannskapet venter nå på at et helikopter skal plukke dem opp. Været er dårlig.

NRK har vært i kontakt med Kongehuset, som ikke vil kommentere saken.

Azorene