Hopp til innhold

Tusener av tyske turister avbryter ferien i Portugal

En bølge av tyske turister forsøker å komme seg hjem fra Portugal før nye reiseregler trer i kraft fra midnatt. I Portugal smittes flere og flere av delta-varianten av koronaviruset.

Folk koser seg på Marinha strand i Albufeira i Portugal

Mange tyskere hadde sett fram til sol og varme i Portugal. Nå pakker turistene sammen etter at Tyskland innfører nye reiserestriksjoner. Grunnen er at den smittsomme delta-varianten sprer seg Portugal.

Foto: Pedro Nunes / Reuters

Det har vært hektisk på flere portugisiske flyplasser i helga. Tusenvis av tyske turister forsøker å komme seg hjem fortest mulig, melder BBC.

Fra tirsdag innfører nemlig tyske myndigheter 14-dagers karantene for alle reisende fra Portugal, skriver The Berlin Spectator.

Årsaken er kraftig økning i smitten av delta-varianten, som i dag utgjør over 70 prosent av smittetilfellene.

– Jeg skulle egentlig ha reist hjem på torsdag, men da må jeg i karantene i 14 dager. Jeg må i bryllupet til broren min, sier en tysk turist til BBC Radio.

Folk står i kø på flyplassen i Faro

Turister har strømmet til Portugal etter lettelser i reiserestriksjonene. Nå strammer Tyskland inn igjen og krever fra tirsdag 14-dagers karantene for reisende fra Portugal. Bildet er fra flyplassen i Faro tidligere i juni.

Foto: Pedro Nunes / Reuters

Reiseselskaper setter opp fly

Tyske reiseselskaper setter opp fly for å få turistene hjem.

Reiseselskapet Olimar satser på å få flere hundre turister hjem innen fristen.

Mandag formiddag melder også reiseselskapet TUI i Tyskland at de avlyser alle sine reiser til Portugal ut juli, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Samtidig som Tyskland innfører 14-dagers karantene for alle reisende fra Portugal, tar også Portugal grep.

Portugal krever karantene for reisende fra Storbritannia

Fra tirsdag krever landet at reisende fra Storbritannia må i 14-dagers karantene ved ankomst, hvis de ikke er fullvaksinert. Det melder BBC.

Norske myndigheter fraråder reiser utenlands.

Portugal er pr. i dag et «rødt» land, som betyr at reisende må i karantene ved innreise til Norge.

SISTE NYTT

Siste nytt