Klarer ikke å fange «skremmemannen»

Til tross for patruljering, vakthold og utallige medieoppslag fortsetter «skremmemannen» sin plagsomme virksomhet i Mandal. Han kikker fortsatt gjennom vinduer og dunker i husvegger i nabolaget på Frøysland.

Mann skremmer i Mandal

NRK skrev først om skremmemannen i september.

Foto: Privat

Politistasjonssjef i Mandal, Anne Margrethe Ruud sier de har fått tre tips i saken bare denne uken, men at de foreløpig ikke har klart å identifisere mannen.

– Vi har lagret de navnene som har kommet inn, men vi har foreløpig ikke noe som knytter navnene til saken. Vi har altså ikke noe som gir grunn til mistanke, som igjen gjør at vi kan gå videre med det.

Anne Margrethe Ruud

Ruud sier at de har besøkt beboerne i området som er plaget av skremmemannen.

Foto: Hans Erik Weiby

Hver tredje natt

NRK har tidligere skrevet om mannen som siden april har løpt rundt nattetid og skremt barn, ofte unge jenter. Mannen skal være svært atletisk, og klarer alltid å komme seg unna både foreldre og politi som jakter ham.

Øystein Dahl er en av dem som bor i området. Han sier at alle han har snakket med beskriver samme person som han selv har sett.

– Han er fortsatt veldig aktiv. Vi har sikre observasjoner av han hver tredje natt.

Øystein Dahl

Dahl sier at det er flere i nabolaget som jobber iherdig for å finne ut hvem mannen er.

Foto: Privat
  • Les også:

– Livet er satt på vent

Dahl og flere andre naboer patruljerer fortsatt området om kvelden. De ønsker desperat å finne ut hvem som ønsker dem vondt.

– Vi er ute hver natt. Vi prøver å sette oss der vi tror han kan dukke opp, men dette er jo et stort område. Frem til nå har vi ikke vært så tett på han at vi har klart å få tak i han.

Han forteller at beboerne opplever hele situasjonen som forferdelig, og at han føler livet til familien er satt på vent.

– Vi har ikke noe som kan knytte saken til noen bestemte personer. Det er i grunn vårt dilemma, at vi ikke vet hvem dette er, avslutter politistasjonssjef Anne Margrethe Ruud.

En familie NRK har vært i kontakt med fanget mannen på overvåkingskameraene de har satt opp for å fange ham.