Hopp til innhold

Får penger til sikkerhetssone

Kjevik har fortsatt plass til charterfly. I framtida kan det også komme større og flere fly til Kjevik.

Kristiansand lufthavn Kjevik

Nå kommer det sikkerhetssone til Kjevik.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Regjeringa la i dag fram ei tiltakspakke som sikrer at den nødvendige sikkerhetssona på Kristiansand lufthavn Kjevik blir utbygd.

Kjevik sto lenge i fare for å få kortere rullebane , fordi Avinor ikke hadde penger til å oppfylle kravet om ei sikkerhetssone på 300 meter på flyplassen.

Det ville ført til at Kjevik ville miste både charterfly og utenlandsruter.

Sigmund Oksefjell (Sp)

Sigmund Oksefjell (Sp) tror også større fly enn tidligere kan komme til Kjevik.

Foto: Sundsdal, Svein / NRK

– Nå kan vi likevel ta imot både de flyene som flyr i dag og faktisk enda større fly, fordi også andre sikkerhetstiltak blir gjennomført, sier Sigmund Oksefjell, fyleksleder i Senterpartiet i Vest-Agder.

LES: KJEVIK FÅR NYTT KONTROLLTÅRN

150 millioner til Avinor

I dag la partikollega og samferdslesminister liv Signe Navarsete fram regjeringas tiltakepakke for Avinor. I den ligger 150 millioner kroner til sikkerhetstiltak på flere av landets flyplasser. Lufthavnsjef ved Kristiansand lufthan Kjevik, Thomas Langeland, kaller det en lykkends dag.

– For Kjeviks del forventer jeg at de planlagte investeringene i sikkerhetsområdet kommer innen tidsfristen vi opererer med, sier Langeland.

LES: REGJERINGA VIL IKKE STØTTE KJEVIK

Kjevik trenger i alt rundt 200 millioner kroner til å bygge sikkerhetssoner rundt hele rullebanen, planere terrenget og flytte adkomstveien til Kjevik. Og alt skal skje innen oktoeber 2012.

Uten penger til utvidelse av sikkerhetssona ville rullebanen blitt kortere og næringslivet og andre på Sørlandet har fryktet for både chartertrafikk og utenlandsruter. Oksefjell sier Avinor har fått så mange pålegg om å utbedre flyplasser at det måtte ekstra bevilgninger til.

– Men sikkerheten skal være på plass, derfor landet regjeringa på det standpunktet om å legge ekstra penger på bordet, sier Oksefjell.