NRK Meny
Normal

Jaktet væpnet mann

Politiet i Froland har væpnet seg i jakten på en mann som stakk av etter en utforkjøring.

Væpnet politi

Store politistyrker har søkt etter en mann som truet en betjent med våpen.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

Ifølge Agderposten kjørte politiet etter mannen for å kontrollere bilen hans. Da mannen stakk av til fots etter en utforkjøring like før klokka 15.30, fulgte en kvinnelig politibetjent etter mannen.

Hun hadde nesten stoppet mannen da han trakk frem en pistol og truet henne.

– Vi hadde hatt en rutinekontroll og var i ferd med å pågripe mannen, men mannen trekker da våpen, tar ladegrep og gir klart til kjenne at han er bevæpnet, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt.

Væpnet politi jaktet mannen

Politiebetjenten trakk seg da tilbake for å vente på forsterkninger. Politiet fikk umiddelbart tillatelse til bevæpning.

Like etter klokka 16 ble det startet søk etter mannen. Seks politipatruljer har i ettermiddag søkt i området rundt Augland i Froland der mannen forsvant. Men politiet har i kveld avsluttet aksjonen.

– Vi har fulgt det spor etter mannen langt inn på heia. Men mørket har etter hvert gjort det så vanskelig og egentlig lite forsvarlig å fortsette søket. Sporsøket ble derfor avsluttet, sier Austenaa.

Poltiet jobber fortsatt med saken, og interessert i tips om mannen som skal ha vært iført en oransje kjeledress da han flyktet til skogs.

Bilen mannen kjørte hadde prøveskilt som var meldt stjålet. Politiet vet foreløpig ikke om også bilen er stjålet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.