NRK Meny
Normal

Ingen penger til ulykkesvei

Statsbudsjettet gir ikke penger til opprustning av E39 langs Lenesfjorden. Pengene er øremerket til å stoppe forfallet på andre veier.

Trailerkollisjon ved Lenefjorden
Foto: Odd Rømteland / NRK

Statsbudsjettet som legges frem nå klokka ti gir ingen midler som kan brukes til å ruste opp den ulykkesbelastede strekningen på E39 langs Lenesfjorden. Det sier veisjef i Region Sør, Andreas Setsaa.

Midlene er øremerket allerede planlagte og vedtatte prosjekter, og vil blant annet bety en betydelig opprusting av eksisterende veinett.

Det er nemlig satt at betydelige midler til asfaltering og annet vedlikehold, i følge Setsaa.

Andreas Setsaa Veisjef i Region Sør
Foto: Bjørnar Skutlaberg / NRK

Vil drøfte ulykkesveien

 Regionveisjef Setsaa vil si ja til å møte kommunene i Lister-regionen og drøfte problemene langs Lenesfjorden. Men hans beskjed kommer til å være at han i øyeblikket ikke har penger til å bygge ut veien.

- Det ligger ingen penger i statsbudsjettet som gir mulighet til å investere noe i denne veistrekningen, sier Setsaa.

Det betyr at E39-utbyggingen i 2008 fra Vigeland stanser ved Osestad, selv om det er et lokalt ønske at den skal fortsette forbi strekningen ved Lenesfjorden.

- Stoppe forfallet

Men om Setsaa denne gang ikke har fått ekstre midler til nye prosjekter, så gleder han seg over at de eksistrende veiene i Agder vil kunne få en betydelig opprusting.

Statsbudsjettet inneholder nemlig mange millioner til vei-vedlikehold.

- Vi håper dette skal gi oss anledning til å stoppe forfallet som vi har hatt over flere år på veier som ikke er blitt skikkelig vedlikeholdt - blant annet til asfaltering, sier Setsaa.

.