NRK Meny
Normal

Ingen jakt på ulv

Ulven, som trolig har drept en hund, får foreløpig gå i fred.

Ulv
Foto: Per Løchen / Scanpix

En ulv lusker trolig rundt på Agder nå i jula.

Det mener Statens Naturoppsyn, SNO, etter at en hund er drept i Søgne. Hunden ble funnet delvis spist og nedgravd i skogen 1.juledag.

Folk bes melde fra om de ser eller hører noe som kan være av interesse. Men ulvejakt blir det foreløpig ikke, sier Tor Punsvik, viltforvalter hos Fylkesmannen i Vest-Agder.

 

 

Flere tegn tyder på ulv

Jon Erling Skåtan i SNO sier måten hunden i Søgne er drept på, gjør at de nesten er sikre på at det er en ulv.

- Den var drept. Og den var var delvist spist opp, og gravd ned. Alle ting er det egentlig bare ulven som driver med, sier Skåtan.

De ulvene vi får her i sør er som regel ett års gamle dyr. De var ett år i sommer, og må da gå ut fra de områdene de var født og oppvokst i, på Østlandet og grensa mot Sverige.

Bare sikre observasjoner og god sporsnø kan gi mer informasjon om ulven.

Ingen fellingstillatelse

Viltforvalter hos Fylkesmannen i Vest-Agder, Tor Punsvik, vil vite mest mulig om ulven. Både fylkesmannen og SNO ber nå folk melde fra om de ser eller hører noe som kan være av interesse. Men ulvejakt blir det foreløpig ikke, sier Punsvik til NRK.

- Det er veldig lite trolig. Riktignok er en hund trolig drept av ulv, men det skal betydelig skader til før vi normalt gir fellingstillatelse på ulv, sier Punsvik.