Hushovd løper for voldsutsatte barn

Susanne Hushovd fra Grimstad håper på flere tusen deltakere når hun sammen med ektemannen starter et stort veldedighetsløp for voldsutsatte barn til høsten.

Hushovd starter veldedighetsløp

Susanne Hushovd og ektemannen Thor håper mange møter opp på rådhusplassen i september.

– Det går ut på at man skal løpe eller gå en runde på om lag en kilometer. For hver runde blir ti kroner gitt til en veldedig organisasjon som sponsorer betaler, sier Susanne Hushovd.

Hun er initiativtaker bak det nye løpet, og har hentet ideen fra et lignende arrangement i Monaco, der hun og ektemannen Thor Hushovd til daglig bor.

– Jeg er jo mor selv, og det er lett å engasjere seg i en sak som handler om barn. De er jo det viktigste man har, sier hun.

Berømmer konas initiativ

Og Thor Hushovd har tatt imot utfordringen fra kona.

Susanne Hushovd

Susanne Hushovd er initiativtaker bak løpet.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Arrangementet blir holdt på Rådhusplassen i Oslo. Det er en fin arena med mye folk, så det blir nok god stemning. Jeg håper det ser fristende ut slik at flest mulig henger seg på, sier han.

Den tidligere proffsyklisten berømmer konas initiativ.

– Hun brenner for mye, og fant dette arrangementet som er blitt kjempepopulært i Monaco. Der var 14 000 med i fjor, og jeg håper på det samme engasjementet her hjemme i Norge, sier Hushovd.

– Også går pengene til en kjempegod sak. Det er lett å bli revet med på dette tiltaket, legger han til.

Thor Hushovd

Thor Hushovd foran Stine Sofie Senteret i Grimstad.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Setter søkelys på barn

Overskuddet fra arrangementet går i sin helhet til Stine Sofies stiftelse i Grimstad.

– Får vi en halv million så er vi kjempefornøyd, og får vi én million så er vi enda mer fornøyd. Men budskapet er det viktigste av alt, nemlig at folk skal gå for en barndom uten vold – og at vi setter søkelyset på de barna, sier Ada Sofie Austegard, leder av stiftelsen.

Løpet arrangeres på Rådhusplassen i Oslo fra 8. til 11. september, og hver deltaker skal løpe eller gå så mange runder de klarer.

Hushovd og gjengen

Hushovd-ekteparet har med seg et stort støtteapparat til å arrangere løpet.

Foto: Odd Rømteland / NRK