Gir 10 mill. til Høyre

Skipsreder Johan Jørgen Ugland håper million-gaven skal bidra til regjeringsskifte.

Johan Jørgen Ugland

Johan Jørgen Ugland støtte opp under krefter som gjør det mulig ' å drive næring og etablere arbeidsplasser her i landet'. (arkivfoto)

Foto: NRK

Johan Jørgen Ugland (87) fra Grimstad har sett seg lei på dagens rødgrønne regjering.

Han ønsker Høyre i regjeringsposisjon - og bidrar derfor med ti millioner kroner til partiets valgkamp, skriver Aftenposten.

– Gaven er gitt fordi jeg er opptatt av å sikre oppslutning om en politikk som kan sikre norske arbeidsplasser, skriver rederen i begrunnelsen for bidraget.

Selv er Ugland, som har en fortid som Høyre-ordfører, den største arbeidsgiveren i Aust-Agder med 1 100 ansatte.

Største gave noensinne

Daglig leder for Høyres valgfond 2009, Øystein Eriksen Søreide, klarer ikke å skjule sin begeistring for det ualminnelig store bidraget partiet i går fikk fra seniorrederen fra Grimstad, skriver Aftenposten.

Gaven er, med unntak av en arv for mange år siden, den største partiet har fått noensinne. Totalt er det hittil kommet inn nesten 14,4 millioner kroner til partiets valgfond så langt. To millioner er gitt av andre reder og selskaper, mens de resterende 2,4 millioner er gitt av medlemmer av partiet, ifølge Eriksen Søreide.

– Han bidrar til Høyre og Høyres valgkamp fordi han vil bidra til at landet får en ny regjering, opplyser administrerende direktør Hans Ivar Vigen i J.J. Ugland Companies til avisen.

Dreper kritikken fra Høyre

Martin Kolberg

Martin Kolberg

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Partisekretær i Arbeiderpartiet, Martin Kolberg, mener Høyre nå må slutte å agitere mot bidrag til Ap fra fra LO og fagbevegelsen.

– Dette er helt ok med de reglene vi er enige om i Norge. Og for min del kan jeg gjerne gjenta det jeg har sagt, om at jeg ikke tror dette binder opp Høyres integritet. Bidraget viser hvem Ugland mener tjener hans interesser.

- Men en gave av en slik størrelse fratar Høyre all argumentasjon mot at vi får pengestøtte fra fagbevegelsen, sier Kolberg til Aftenposten.

Han håper Ap til årets valgkamp får omtrent samme beløp fra fagbevegelsen som Ugland nå gir til Høyre.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Over halve klassen i karantene - nå kan det bli annerledes

Anita Thorsen og Knut Eckhoff, Norgesplaster

Norgesplaster blir i Vennesla - opp mot 60 beheld jobben