NRK Meny
Normal

Her er høydepunktene fra debatten i Arendal

Fikk du ikke med deg onsdagens valgdebatt i Arendal? Ikke fortvil, vi har samlet alle høydepunktene.

Debatt Arendal oversikt

Alle partiene var representert i kulturhuset i Arendal onsdag kveld.

Foto: NRK

Valglogo

1. Flyktninger: Det ble ampert under flyktningdebatten, der Frp stod ganske alene om å ta inn færre flyktninger enn hva Stortinget har bestemt.

– Man må prøve å sette seg inn i disse flyktningenes situasjon. Dette er et spørsmål om vilje, sa Terje Eiken, ordførerkandidat for KrF.

Debatt i Arendal

2. JA eller NEI: Politikerne ble tvunget til å svare klart ja, eller nei på flere spørsmål ved å vise røde og grønne kort. Det klarte nesten alle å gjennomføre. Her ble de spurt om mange kontroversielle spørsmål:

Fra Partilederdebatten i Arendal

3. Kommunesammenslåing:

– Hvis vi får til et bra samarbeid med Tvedestrand, kan det ende med en dominoeffekt for resten av kommunene i Aust-Agder, sa ordførerkandidat for Høyre.

Onsdag 26.august stilte politikerne i Arendal til debatt i Arendal kulturhus.

4. Planer for sentrum: Både kanaler, tak over sentrum og parker ble heftig diskutert. En ting var sikkert, alle ønsker endringer i Arendal sentrum, også innbyggerne.

– Vi politikere måles på hvor fin byen er, og når det står mange tomme butikker og ser litt halvveis ut i sentrum, så blir dette et veldig viktig punkt for meg, sa førstekandidat for senterpartiet i Arendal, Milly Gundersen.

Onsdag 26.august stilte politikerne i Arendal til debatt i Arendal kulturhus.

5. Skole: Debatten rundt skole er alltid et viktig punkt under kommunevalget.

– Vi må diskutere kvalitet og innhold, før vi diskuterer bygningsmasse, slik som flere partier her allerede har begynt å gjøre, sa arbeiderpartiets førstekandidat Robert Cornels Nordli.

Onsdag 26.august stilte politikerne i Arendal til debatt i Arendal kulturhus.

6. Sykehus: Til slutt er det kanskje Arendals heteste sak for tiden, nemlig sykehus. Alle politikerne var enige om at Arendal trenger et sterkt sykehus, men hvordan dette skal gjøres var de uenige om.

– Skal man få et gjennombrudd i sykehussaken må man ta tak i styret, det er der det tas beslutninger uten politiske motiver og det er der vi må være, sa Anders Kylland, førstekandidat for Frp.

Onsdag 26.august stilte politikerne i Arendal opp til debatt i Arendal kulturhus.