NRK Meny
Normal

Bare lekene ligger igjen etter savnet 2-åring

– Alle her er triste. Hun var en hyggelig jente, sier nestleder Tor Erik Pedersen ved asylmottaket i Lyngdal der den 17 år gamle jenta som ble funnet drept i går bodde.

Den 17 år gamle afghanske jenta som ble funnet drept i en bolig på Lunner i går, bodde inntil nylig på Lyng asylmottak i Lyngdal. Beboerne og de ansatte på asylmottaket er svært preget etter drapet. Datteren på to år er fortsatt savnet.

SE VIDEO: En 2-åring er forsvunnet og moren hennes drept. I hjemmet deres på asylmotaket i Lyngdal ligger bare tingene igjen.

Onsdag ble den 17 år gamle jenta fra Afghanistan funnet død på Lunner i Oppland.

Ifølge nestleder Tor Erik Pedersen hadde 17-åringen permisjon fra mottaket i Lyngdal, der hun hadde bodd i en og en halv måned.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lyng asylmottak

Den 17 år gamle jenta fra Afghanistan bodde i denne leiligheten på Lyng asylmottak i Lyngdal sammen med sin to år gamle datter.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

– Alle her er triste

Lyng EM mottak i Lyngdal er et asylmottak for enslige mindreårige.

Les også:

Da jenta ble funnet, ble dødsfallet først betegnet som mistenkelig.
Samme kveld opplyste politiet at saken etterforskes som et mulig drap, og at kvinnens to år gamle datter er sporløst forsvunnet.

Tor Erik Pedersen, nestleder Lyng EM mottak

Tor Erik Pedersen, nestleder på Lyng EM mottak, et asylmottak for enslige mindreårige i Lyngdal.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

– Hun var en hyggelig jente som bodde sammen med barnet sitt. Alle her er triste, sier Pedersen til NRK.

– Det er rart å være inni leiligheten. Det er akkurat slik det var da hun bodde her med barneleker og sko, sier Andersen.

Mann siktet for drap

Fungerende politimester Linn Hilde Fosso opplyser til NRK at politiet har siktet en mann som angivelig er barnets far.

Han er formelt siktet for drap.

– Det er sendt ut en etterlysning både nasjonalt og internasjonalt. Alle våre systemer tilsier at han ikke er i Norge, han er ikke registrert inn i Norge på noe vis, sier Fosso.

Jentas to år gamle datter var lenge sporløst forsvunnet, men nå har politiet sluppet nye opplysninger om at toåringen er tatt med ut av landet. Politiet sier de er sikre på at 2-åringen tok toget fra Grua til Oslo onsdag morgen, og at hun deretter er observert på en buss til København.

Hun skal ha vært sammen med en voksen mann.

– Vi vet at de to minst var med bussen til Göteborg, men de kan ha vært med helt til endeholdeplassen i København, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle.

Politiet etterlyser den angivelige barnefaren i forbindelse med dødsfallet på Grua og 2-åringen som er borte

SE VIDEO: Politiet etterlyser den angivelige barnefaren til 2-åringen.