Verdensmester i orgel

Nina Irslinger satte søndag ny verdensrekord i kirkeorgelspill, etter 36 timer på orgelkrakken.

Nina Irslinger

Her setter Nina Irslinger ny verdensrekord.

Foto: Espen Bierud / NRK

Nina Irslinger

Nina Irslinger med beviset på verdensrekorden.

Foto: Espen Bierud / NRK

Fra klokka 09.00 lørdag morgen til klokka 21.00 søndag kveld, satt Nina Irslinger på orgelkrakken i Evje Kyrkje og spilte og spilte og spilte.

Klokka 18.05 søndag kveld slo hun den gamle rekorden fra 2005 på 33 timer og 5 minutter, men hun ga seg ikke med det. Hun fortsatte spillinga - som verdensrekordholder - i enda tre timer til.

Søndag kveld spilte Irslinger med begge håndleddene bandasjert, for sikkerhets skyld.

- Det føles kult

- Det var moro hele veien. Det var lettere enn forventet. Det var som å spille en konsert som var ekstra lang. Det høres dumt ut, men det var sånn, sier Irslinger.

Mange fulgte rekordforsøket fra kirkebenkene.

Mange fulgte rekordforsøket fra kirkebenkene.

Foto: Espen Bierud / NRK

- Nå er du best i verden, hvordan er det?

- Det føles kult. Det er en stor sak.

I løpet av lørdag og søndag fikk de tilstedeværende høre Irslinger spille musikk av Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, filmmusikk fra ulike filmer, musikk av Secret Garden og orgelmusikk fra både England, Tyskland og USA.

- Starten var verst

Hver time kunne Irslinger ta fem minutters pause, og hun kunne også samle opp pauser. Det gjorde hun lørdag, og natt til søndag tok hun en 40 minutter lang sovepause. Som mat gikk det med mye frukt og te og litt kinamat, som er lett å fordøye.

Nina Irslinger

Klapp og hurrarop for den ferske verdensrekordholderen.

Foto: Espen Bierud / NRK

- De første to timene var verst, for da var jeg så redd for at jeg ikke skulle klare det, men så viste det seg at det ikke var så ille, så da kunne jeg slappe av etter hvert, sier Irslinger.

I tillegg til Irslinger hadde også andre musikere og sangere i perioder bidratt, for å hjelpe til med motivasjonen. De siste tre timene søndag kveld var en hel rekke med å avslutte rekordforsøket. Blant annet var ordføreren til stedet for å lose Irslinger i mål.

- Hun setter stor pris på støtten hun får når andre folk spiller og synger med, sier Jon Dagfinn Kjetså i arrangementskomiteen til verdensrekordforsøket.

Video nsps_upload_2009_1_29_18_25_55_581.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video fra 29. januar 2009: Forbereder seg til verdensrekord

Siste nytt fra NRK Sørlandet