– Det var veldig stas å slå USA på deres «hjemmebane», sier Ole Petter Reinertsen i Goumetguttane.
Kristiansandslaget fikk nemlig sølv i Grill & BBQ VM i Gøteborg, som er verdens største grillkonkurranse.
60 lag fra 30 nasjonaliteter konkurrerte forrige helg, og rettene bedømmes av over tretti internasjonale dommere.
Et gjevt sølv
Kristiansandslaget tok sølv i «pulled pork», som er langtidsgrillet svinekjøtt, og en av tre hovedkategorier.
– Vi var oppe hele natta for å steke kjøttet, og det ble det jeg vil kalle fotofinish. Vi var 0,02 poeng bak vinneren Sverige, sier Reinertsen.
USA måtte se seg slått av Sørlandet på sin egen spesialitet.
– De var veldig imponert, og vi hang mye sammen med dem. Vi hjalp dem å filetere fisk, som de aldri hadde grilla før. Det var utrolig gøy, og vi blir som en stor familie, sier Reinertsen.
Ville ikke se pølser for sine øyne
Gourmetguttane gjorde det ikke så kvasst i kategorien kylling. De kom nemlig i skade for å lage pølser:
– Det har vi lært oss at vi ikke skal gjøre en gang til. Pølser falt ikke i smak hos dommerne, sier Reinertsen.
– Så et grill-VM har rett og slett ikke plass til pølser?
– Nei, tydeligvis ikke. Vi hadde laget dem av rent kyllingbryst, men det så ikke ut til å hjelpe. Vi lager ikke pølser neste gang.
– Var det ikke rom for ei ventepølse engang?
– Vi delte ut til publikum, som syntes de var nydelige.