Grillet seg til VM-sølv

Sørlandsguttene dro til med sølv i grill-VM, men de tabba seg da de trodde dommerne ville ha pølser.

gourmetguttane

Gourmetguttane fra Kristiansand fikk med seg sølv fra grill-VM i Gøteborg. Fra venstre Hans Otto Pedersen, Ole Petter Reinertsen, Egil Andre Johansen, Kim Karstensen, Reinhardt Hammersmark, og Geir Kåsa. Arne Johan Sørensen var ikke tilstede da bildet ble tatt. De tre fra høyre er konkurrenter fra USA.

Foto: Gourmetguttane

– Det var veldig stas å slå USA på deres «hjemmebane», sier Ole Petter Reinertsen i Goumetguttane.

Kristiansandslaget fikk nemlig sølv i Grill & BBQ VM i Gøteborg, som er verdens største grillkonkurranse.

pulled

SØLVVINNEREN: «Pulled pork», som er langtidsstekt svinekjøtt. Dommerne vurderer både smak, utseende og om kjøttet er saftig.

Foto: Gourmetguttane

60 lag fra 30 nasjonaliteter konkurrerte forrige helg, og rettene bedømmes av over tretti internasjonale dommere.

Et gjevt sølv

dessert

DESSERTEN: Kristiansandslaget stilte opp med key lime pie, sjokoladefondant, eplepai og grillet ananas med honning.

Foto: Gourmetguttane

Kristiansandslaget tok sølv i «pulled pork», som er langtidsgrillet svinekjøtt, og en av tre hovedkategorier.

– Vi var oppe hele natta for å steke kjøttet, og det ble det jeg vil kalle fotofinish. Vi var 0,02 poeng bak vinneren Sverige, sier Reinertsen.

USA måtte se seg slått av Sørlandet på sin egen spesialitet.

– De var veldig imponert, og vi hang mye sammen med dem. Vi hjalp dem å filetere fisk, som de aldri hadde grilla før. Det var utrolig gøy, og vi blir som en stor familie, sier Reinertsen.

Ville ikke se pølser for sine øyne

Gourmetguttane gjorde det ikke så kvasst i kategorien kylling. De kom nemlig i skade for å lage pølser:

– Det har vi lært oss at vi ikke skal gjøre en gang til. Pølser falt ikke i smak hos dommerne, sier Reinertsen.

pølser

TABBEPØLSENE: Sørlandslaget feilvurderte dommerne i grill-VM, og lagde pølser. Det skulle de aldri ha gjort, og havnet dermed langt ned på lista i kyllingkategorien.

Foto: Gourmetguttane

Så et grill-VM har rett og slett ikke plass til pølser?

– Nei, tydeligvis ikke. Vi hadde laget dem av rent kyllingbryst, men det så ikke ut til å hjelpe. Vi lager ikke pølser neste gang.

Var det ikke rom for ei ventepølse engang?

– Vi delte ut til publikum, som syntes de var nydelige.