Si gresskar, og de fleste tenker høst og Halloweenfeiring.
I fjor ble over 200.000 gresskar kjøpt inn til Halloween og nesten like mange gresskar ble kastet like etter.
Det må vi gjøre noe med, mener flere.
På Geitmyra matkultursenter i Kristiansand er det «Halloween-SFO» med 6. klasse fra Tordenskjoldsgate skole.
I dag står både vafler og pinnebrød med gresskar som hovedingrediens på menyen.
– Vi vil ikke kaste noe, sier 11-år gamle Sofie Moen.
Se lenger ned i artikkelen for flere oppskrifter som kan smake for både store og små.
Gresskarfest
Gresskar kommer i nesten alle slags størrelser, farger og fasonger fra de bitte små på størrelse med pærer, til verdens største, som veide over 800 kilo.
Litt i overkant stort kanskje, og mye fruktkjøtt å håndtere.
Gresskarkjøttet kan kokes, bakes, stekes, drikkes og syltes. Det er fantastisk i kaker og som fritert snacks.
Skallet kan forvandles til sprø snacks, frøene kan tørkes og spises eller bli til nye gresskar neste høst.