Gir ut juleplate med London Philharmonic Orchestra

Kim Rysstad ble fullstendig overrumplet da han fikk forespørsel om å synge inn plate med London Philharmonic Orchestra.

Kim Andrè Rysstad

Kim Rysstad har jobbet sammen med mange norske produsenter og sunget sammen med flere andre norske artister. Nå er han å høre i storproduksjonen "Snøen laver ned".

Foto: Jens Haugen

– Det er jo et av verdens beste orkestre. De har spilt filmmusikk til Ringenes Herre og Hobbiten. Dette var så stort at det nesten var umulig å fatte, sier han.

Forespørselen kom på e-post midt i en øvelse.

– Jeg ble visst helt blek og måtte be om fem minutters pause for å samle meg igjen, sier Kim Rysstad fra Rysstad i Setesdal.

Selv om han har gitt ut både en singel og to soloalbum, det ene kåret til Årets soloalbum under Folkelarm, samt vært gjesteartist på en rekke utgivelser og blitt nominert til Spellemannsprisen, hadde han slett ikke ventet dette.

Trodde det var tull

Hans umiddelbare tanke var at det måtte være tull. Han var jo ikke engang en klassisk sanger, men en folkemusiker kjent for sine kved.

Rysstad fikk beskjed om at det var nettopp derfor han hadde blitt valgt ut. De som stod i bresjen for prosjektet, hadde hørt på platene hans og var overbevist om at han var riktig mann til juleplata de skulle lage.

Plata som ble sluppet 1. desember og som har fått tittelen «Snøen laver ned», inneholder sanger på engelsk, svensk og norsk.

Platecover Kim Rysstad

Kim Rysstad synger på juleplata som ble sluppet 1. desember.

Måtte ta seg sammen for å ikke grine

Første gang Rysstad fikk høre sangene han skulle synge, begynte han å grine.

– Det var så fint. Jeg husker at jeg tenkte: Skal jeg virkelig få legge min stemme på dette?

Rørt ble han også under selve innspillingen som foregikk i Oslo. Rysstad fikk orkesteret på øret mens han skulle stå for sangen.

– Jeg begynte nesten å grine da også, men klarte å ta meg sammen. Det er ikke så godt å grine når du skal synge, sier han.

Håper folk kan finne ro

Rysstad tror ikke det har gått helt opp for ham hva han har vært med på, og er spent på hva som kan komme ut av dette.

Når det gjelder årets plate, håper han at den kan bidra til litt ro i en hektisk tid.

– Jeg synes det har blitt mye stress rundt jula. Jeg håper de som hører på plata, kan slappe av og nyte i stedet for å stresse rundt, sier han.

Kim André Rysstad

Hør radiointervjuet der Kim Rysstad forteller om hvordan han opplevde å bli spurt om å synge med London Philharmonic Orchestra. Foto: Jens Haugen

Foto: Jens Haugen