Trekker seg ikke

- Det er ikke aktuelt å trekke seg som leder av Redaktørforeningen, sier Stein Gauslaa.

Stein Gauslaa

VIL IKKE GÅ: Agderpostens redaktør Stein Gauslaa mener han har vist god dømmekraft i alle andre saker enn Bjørnebye-saken og vil ikke trekke seg som leder av Redaktørforeningen.

Foto: Grønning,Torbjørn / SCANPIX

Agderpostens redaktør Stein Gauslaa er ikke overrasket over at avisen i dag ble felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

LES: BJØRNEBYE FIKK MEDHOLD

NETT-TV: BJØRNEBYE VANT KAMPEN OM SEX-SJIKANE

Men Gauslaa sier til NRK Sørlandet at det ikke er aktuelt å trekke seg som leder av Redaktørforeningen.

Svein Mathisen, sports- og mediedirektør i Start, er opprørt over at Agderposten skrev saken om sex-sjikanering av tidligere Start-trener Stig Inge Bjørnebye.

Må få konsekvenser

Svein Mathiesen

MENER GAUSLAA MÅ GÅ: Sports- og mediedirektør i Start, Svein Mathiesen, er opprørt over at Agderposten skrev saken om sex-sjikanering av tidligere Start-trener Stig Inge Bjørnebye.

Foto: Anders Sårheim / NRK

Han mener Bjørnebyes seier i PFU i dag må få konsekvenser for Gauslaa.

  NETT-RADIO: SVEIN MATHISEN OM PFU-DOMMEN

- Jeg mener Gauslaa nå er tatt med buksene nede og har vist så dårlig dømmekraft i denne saken at han bør vurdere sin stilling som leder av Redaktørforeningen, sier Mathiesen.

- Jeg registrerer at Mathisen mener jeg bør trekke meg, men jeg tror ikke det blir aktuelt å trekke seg fordi jeg har vist sviktende dømmekraft i ett tilfelle i én time, én bestemt dag. 

- Jeg føler at jeg de andre timene den dagen - og de 364 andre dagene i fjor - viste såpass god dømmekraft at jeg kan fortsette i det vervet, sier Gauslaa.

Har skjerpet rutinene

Agderposten brakte videre sjikanerende debattinlegg om Bjørnebye på Internett. Mathisen er ikke overrasket over at avisen ble felt i PFU. Han mener likevel det viktigste er at saken og spørsmålet om redaktøransvar nå er blitt belyst. - Det betyr at det settes fokus på bedre kontroll av det som skrives på nettsidene.

Gauslaa sier avisen har skjerpet rutinene etter at den ble felt i PFU.

- Saken har ført til at vi har skjerpet inn vår kildebruk når det gjelder bruk av kilder fra nettdebatter.

- Skal vi gjengi nettdebatter må vi vite at kilden er reell og at opplysningene som gis er reelle. Det var ikke tilfellet i denne saken og dermed gikk det som det gikk og vi beklaget den vurderingen, sier Gauslaa. 

Seier for sunt bondevett

Stig Inge Bjørneby og Svein Mathisen

LETTET: Stig Inge Bjørneby er lettet etter at PFU felte Agderposten, sier Svein Mathisen.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

- Dette er en seier for sunt bondevett og normal oppdragelse. Pressen bør ikke gå i skyttergraven fordi om deres rolle blir belyst og kritisk gjennomgått. Som oftest er det pressen selv som svinger pisken, sier Mathisen.

Bjørnebye lettet

Ifølge Mathisen er Stig Inge Bjørnebye glad over at han fikk medhold i klagen. Saken har vært en belastning for Bjørnebye, men han tror at saken har gjort pressen og alle andre oppmerksomme på et økende problem.