Avanserte til sluttspillplass

ØIF Arendal tok en svært viktig seier hjemme i Sør Amfi søndag kveld. Med 25-20 mot Falk Horten klatret laget til 8. plass på tabellen.

ØIF Arendal

ØIF Arendal ligger på 8. plass i eliteserien etter en svært viktig seier mot Falk Horten i eliteserien søndag kveld. (Arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim/NRK

Arendalslaget har dermed fått nedrykksspøkelset på en armlengdes avstand og sikter mot plass i sluttspillet.

Per Carsten Michelsen

Sportslig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Etter søndagens seier er laget sikret mot direkte nedrykk, og kan i verste fall havne på 10. plass som er kvalikplassen.

– Historisk sett er lagene i eliteserien bedre enn dem som kommer på tredjeplass i første divisjon, så jeg ser ikke så mørkt på om det skulle skje. Men det er to håndballkamper som eventuelt skal spilles, og vi har sett både her i Sør Amfi og andre steder at ingenting er avgjort før dommeren blåser i fløyta for siste gang, sier sportslig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen.

Ligger på sluttspillsplass

Laget ligger nå på 8. plass på tabellen, den nederste som gir plass i sesongens sluttspill. Kun to kamper gjenstår før de åtte beste går til sluttspill. Michaelsen sier sjansene for å nå sluttspillet er gode:

– Dersom vi vinner de to kampene vi har igjen er vi i sluttspill. Vi gikk forbi Drammen i dag, og dem har vi på innbyrdes oppgjør. Så med to seiere er vi i sluttspill. Mye kan også skje neste runde. Det kan hende det holder med én seier.

– Har matchballene

Laget har dermed skjebnen i egne hender.

– Vi har matchballene selv og det er vi veldig glade for. Da blir det ikke så mye om og men, det er opp til oss å prestere, sier Michalsen.

Søndagens motstander Falk Horten rykker ned til førstedivisjon etter tapet mot Arendal. Det ble helt klart etter at Nøtterøy vant i en annen kamp litt senere på søndagskvelden.