NRK Meny
Normal

Vil ta lappen på bygda

Unge som skal kjøre opp, rømmer fra byen.

Førerprøve

Flere velger å dra til Evje for å kjøre opp. Det irriterer de lokale, som selv må vente lenger.(Illustrasjonsfoto).

Foto: Lotte Olsen / NRK

Stadig flere ungdommer fra kysten velger å gå opp til førerprøven ved trafikkstasjonen på Evje, skriver avisa Setsdølen.

En av årsakene er at mange tror det er lettere å ta førerkortet i Evje og Hornnes enn i byen, tror seksjonsleder ved Kristiansand trafikkstasjon, Terje Bekker.

– Ventetiden oppleves som kortere i Evje, og mange tror vanskelighetsgraden er lavere enn for eksempel i Arendal og Kristiansand.

Ifølge Setesdølen har byfolkets inntreden skapt lokal irritasjon. Ventetida for oppkjøring i Evje blir nemlig lenger - i dag ofte flere måneder. Men ifølge Bekker er det flere steder enn Evje dette skjer.

– Vi har det samme i Flekkefjord - hvor vi har tilstrømming fra Egersund, i Drammen - hvor vi har tilstrømming fra Oslo, og andre steder. Jeg forstår at det kan oppleves urettferdig for de lokale, men akkurat som det er fritt sykehusvalg, så kan man velge hvor man vil ta førerprøven, sier Bekker.

– Men er det lettere å ta førerprøven på Evje enn i byen?

– Nei, i utgangspunktet ikke. En førerprøve inneholder en rekke momenter som er vurdert på forhånd og rutene man skal gjennom er satt, sier Bekker.