NRK Meny
Normal

Dropper Sørlandet

Fjord Line dropper ferjetrafikk fra Sørlandet til Danmark - og sier opp 26 ansatte.

Fjord Cat

Fjord Cat seiler ikke fra Kristiansand i 2009. (arkivbilde)

Foto: unknown / Asbjørn Odd Berge/NRK

Fjord Line har bestemt seg for å ikke seile mellom Sørlandet og Danmark neste år. Det ble klart på et styremøte i dag.

Havnestyret i Kristiansand forlanger at rederiet skal seile hele året. Det mener rederiet ikke er lønnsomt og dropper hele ferjeruta. Planen var å seile fra Kristiansand til Hirtshals neste sommer.

26 personer i Kristiansand blir dermed sagt opp. Både 12 ansatte på Fjord Cat og 14 medarbeidere på rederiets kontor mister jobben.

Havne-vedtaket har også fått poltikerne på banen. Saken skal diskuteres på neste bystyremøte

LES: Havnestrid til bystyret

Klager til Kystverket

Fjord Line har også klagd på havnestyrets vedtak til Kystverket, og forbereder rettslig forfølging av saken.

LES: Engasjerer advokat

– Vi er av den klare oppfatning at styret for Kristiansand Havn ikke har hjemmel for å stenge oss ute fra havnen og er glade for at saken bringes inn for behandling i bystyret i Kristiansand, sier styreleder Peter Frølich i Fjord Line.

Andre havner uaktuelt

Andre sørlandsbyer har vist stor interesse for Fjord Lines ferjerute. Både Arendal og Mandal har vært i kontakt med rederiet - men må innstille seg på at det ikke blir seilaser neste år.

Tiden er for knapp, ifølge direktør Ingvald Fardal.

- I forhold til planlegging av drift, markedsføring og salg av billetter til neste sommersesong er situasjonen slik at Fjord Line ikke kan vente i uker og måneder på en beslutning som forhåpentligvis går i vår favør. Tiden er også for knapp til eventuelt å legge til rette for seilinger fra en annen havn på Agder i 2009, skriver Fardal i en pressemelding.

.