Hopp til innhold

Letingen starter igjen når det lysner

Letingen etter en savnet fisker fra Høvåg starter igjen onsdag morgen. I kveld har fiskerne vært samlet i Skudeneshavn.

Havari Skudenes
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

En 35 fot stor sjark fra Høvåg i Lillesand har havarert utenfor Skudeneshavn. Båten har drevet inn i fjæresteinene nordøst for Skudeneshavn.Båten har drevet inn i fjæresteinene nordøst for Skudeneshavn. Båten har drevet inn i fjæresteinene nordøst for Skudeneshavn.

En sjark fra Høvåg i Lillesand ble tirsdag ettermiddag funnet drivende i sjøen med kjølen i været utenfor Skudeneshavn i Rogaland.

I hele ettermiddag har store letemannskaper lett etter en 60 år gammel mann fra Høvåg, som var ombord i båten som havarerte. Tirsdag kveld ble søket etter mannen avsluttet, men det vil starte igjen så snart det lysner.

Så den savnede

Fiskere fra Sørlandet, som har deltatt i leteaksjonen i hele ettermiddag, observerte tirsdag kveld den savnede mannen like ved vraket av den havarerte sjarken. Før helikopteret rakk fram til stedet forsvant mannen i sjøen.

– Observasjonen betyr nå at vi leiter etter en omkommet i et begrenset område, sier Anders Bang Anderesen, pressetalsmann ved Hovedredningssentralen på Sola til NRK.

Stor leteaksjon

Værforholdene var svært vanskelige i området i formiddag, med sørlig kuling. Også tirsdag ettermiddag og kveld var leteforholdene vanskelige med kraftig vind og høy sjø i området.

Leiteaksjon

En stor redningsaksjon pågår nå og flere fiskere fra Sørlandet er involvert i aksjonen.

Foto: Tor Andre Johannessen

Redningshelikopteret klarte tidlig i ettermiddag å lokalisere den havarerte sjarken, men det var da ingen personer å se verken i båten eller i sjøen omkring.

Også redningsskøyte, en losbåt, et nederlandsk marinefartøy og flere fiskebåter søkte tirsdag ettermiddag og kveld i området. Flere fiskere fra Sørlandet deltok i dette søket.

Røde Kors gjorde også strandsøk langs land etter den savnede mannen. Onsdag morgen starter Røde Kors letingen på nytt og skal ta kontakt med andre instanser for hjelp.

Hadde kontakt med havaristen

Fiskeren som nå er savnet hadde radiokontakt med en annen fiskebåt fra Sørlandet ved 13.00-tida i dag. Fiskeren var da på vei inn. Meldingene om at sjarken var havarert kom én time senere, da en person observerte en båt som drev med kjølen i været.

Rundt 50 fiskebåter er nå i Skudeneshavn og fisker etter makrell. I kveld har fiskerne vært samlet på fryseriet i Skudeneshavn, sammen med politiet og Røde Kors.

I morgen skal fiskerne igjen samles på bedehuset for å snakke sammen, få informasjon og ha ei ny gjennomgang.

null
Spiller nå
Kongeparet kom til Arendal 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 04 0,96 kr
Dyrest kl. 08 1,31 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,5 kr 25 min.
  • Dusje 4,9 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,6 kr En vask
  • Varmeovn 1,2 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Apr 2023 – apr 2024
    + 6,8 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %