Fikk utdelt barberhøvel

30-åringen som forsøkte å ta sitt eget liv i Kristiansand fengsel, kuttet seg med et barberblad han fikk utdelt i fengselet.

Video Drapssiktet fikk utdelt barberhøvel

SE VIDEO: En drapssiktet 30-åring sitter i full isolasjon i Kristiansand fengsel. Mannens selvmordsforsøk ble ved en tilfeldighet oppdaget under frokostutdeling.

30-åringen, som er siktet for drap på ei 38 år gammel kvinne i Kristiansand, forsøkte i dag å ta sitt eget liv.

Frank M.T. Johansen

Fengselsleder Frank M.T. Johansen sier ingenting tydet på at 30-åringen ønsket å skade seg selv.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Ved Kristiansand fengsel sier de at ingenting tydet på at noe slikt kunne skje. Derfor fikk mannen utdelt en barberhøvel i fengselet. Det var bladene fra den han kuttet seg opp med.

Fengselsbetjenter fant mannen liggende i sitt eget blod, da de var på runden med utdeling av frokost klokka 07.15 i dag tidlig.

Mannen var da bevisstløs, men ble fraktet til sykehus. Heldigvis fant fengselsbetjentene ham fort nok til at han ble reddet, sier fengselsleder Frank M.T. Johansen.

– Gudskjelov kom vi raskt til stedet, og så kort tid etter at det skjedde, at han ble raskt forbundet.

– Ikke et rop om hjelp

Mannen sitter i full isolasjon i fengselet, siktet for å ha drept ei 38 år gammel kvinne som han hevder var sin kone. Ekteskapet er ikke registrert i folkeregisteret.

Sveinung S. Johnsen

Forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen sier selvmordsforsøket var reelt.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK
Nils Grønås

Påtaleleder Nils Grønås sier fengselet må innrette forholdene etter 30-åringens helsetilstand.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Mannens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, har snakket med 30-åringen i dag. Han sier selvmordsforsøket på cella var reelt.

– Det var ikke noe rop om hjelp, men noe han ønsket og ville gjennomføre.

Spørsmålet mange stiller seg i dag, er om sikkerheten fanger som nettopp har drept andre er god nok.

– Når du får slike tilfeller kan du stille spørsmål om det. Da må fengselsledelsen ta en gjennomgang på om rutinene deres er gode nok, sier påtaleleder Nils Grønås i politiet.

Sterkt preget

30-åringen, som hevder han ikke husker å ha drept kvinna, skal ifølge forsvareren ha knekt sammen da han fikk budskapet om at kvinna var død. Men Kristiansand fengsel sier ingenting tydet på at at noe slikt ville skje.

– Ut fra alt vi hadde av opplysninger fra andre, og det inntrykket vedkommende selv ga, var det ingenting som tydet på at han ville skade seg selv, sier Johansen.

30-åringen er nå innlagt på Sørlandet sykehus. Der har han vakthold 24 timer i døgnet. Men når han skrives ut, vil han komme tilbake på cella.

– Da må man innrette det etter hvilken tilstand siktede er i. I fengselet er det lege tilgjengelig og man må innrette forholdene etter fengsledes helsesituasjon, sier Grønås.