Fant kniv i Otra

Mistenkelig funn i elven der en mann ble funnet død.

Video Fant kniv i Otra

Politiet har funnet en kniv i elva der en mann ble funnet død torsdag.

Det er funnet en kniv i elva Otra der en mann ble funnet død torsdag. Foreløpig er det uklart om funnet kan knyttes til hendelsen.

Kan ikke bekrefte om det er drapsvåpen

Politiet sørget fredag formiddag for at det ble foretatt nye dykkerundersøkelser på stedet der mannen ble funnet i elva, og det ble her funnet en kniv.

Minnestund for drept venn

Minnesund: Venner av den drepte møttes i ettermiddag for å minnes sin døde venn.

Foto: Øyvind Eskedal / NRK

Man vet imidlertid ikke enda om det dreier seg om drapsvåpenet.
Politiadvokat Jan Tallaksen vil fredag formiddag foreløpig ikke svare på om de har mistenkte i saken så langt.

LES OGSÅ: - Sikre på at det er drap

Kan ha mistenkte

– Vi jobber ut ifra de opplysningene vi har i saken, men utover det kan jeg ikke kommentere om vi har eventuelle mistenkte, sier Tallaksen.

– Det som nå videre skjer i saken er at vi har fått bistand fra Kripos og det vil nå foregå tekniske undersøkelser på et av de stedene som vi har sperret av, sier politiadvokaten.

- Utover det vil den taktiske etterforskningen fortsette med avhør av vitner og annet som er nødvendig for å innhente de opplysningene vi trenger, sier Tallaksen til NRK Sørlandet.

Etter det NRK kjenner har politiet i Kristiansand kun behov for teknisk bistand av Kripos - ikke taktisk. Det kan bety at politiet allerede har en klar formening om hvem som står bak drapet.

Video Politiet etterforsker drapet i Otra

VIDEO: Kripos undersøker hus på Lund i Kristiansand

Væpnet politi

Leiligheten på Lund i Kristiansand som teknikerne fra Kripos nå undersøker, er leiligheten der en mann i 20-årene skal ha blitt drept.

Politiet som står vakt utenfor leiligheten er væpnet med håndvåpen. Politiadvokat Jan Tallaksen i Agder politidistrikt vil ikke si noe om hvorfor politiet er bevæpnet, men bekrefter at det er en konkret årsak som ligger til grunn.

– Det er aldri rutine at norsk politi bruker våpen. Avgjørelsen
har i dette tilfellet blitt gjort på bakgrunn av en sikkerhetsvurdering, sier politiadvokaten til NTB.

Ligner en henrettelse

Ifølge Aftenposten.no er det her mannen skal ha blitt drept. Han skal ha blitt skutt i hodet mens han lå i sengen, og skal deretter ha blitt påført knivskader i halsen.

Kvelden før mannen ble funnet død mottok politiet en melding om knivstikking i Gimleveien i bydelen Lund, bare noen hundre meter fra stedet der liket ble funnet.

Mannen som ble knivstukket skal ha vært vitne til drapet. Også han er i begynnelsen av 20-årene. Han ble knivstukket, men overlevde.

De to mennene skal være etnisk norske, og komme fra et noe belastet miljø, skriver Aftenposten.no. En av teoriene politiet opererer med er at det var snakk om en pengeinnkrevning, og at gjerningsmennene brøt seg inn i leiligheten hvor de to ofrene skal ha oppholdt seg.

Mye trafikk og krangling

Ifølge en av de nærmeste naboene til huset der drapet skal ha skjedd var det onsdag høylydt krangling i huset. Naboen registrerte også mye trafikk til og fra huset.

Ifølge naboen flyttet det nye folk inn i huset for omlag en uke siden.

- Dette er uvirkelig og horribelt, sier naboen, som fikk en dårlig magefølelse for de nye naboene med en gang de flyttet inn.

Politisperring

Politiet har satt inn store styrker for å etterforske drapet ved Otra

Foto: Øivind Eskedal / NRK

20 etterforskere

Poltiet har satt i gang storstilt etterforskningsarbeid. 20 etterforskere er satt på saken. I tillegg er det bedt om teknisk bistand fra Kripos.

Den døde personen ble funnet i elva langs en rekke private båtplasser, like ved Kristiansand brannstasjon. Politiet fikk melding av om at en død person lå i elvekanten klokka 12.30 torsdag.

Ut fra funn på stedet utelukker ikke politiet at liket kan ha blitt dumpet i elva.