NRK Meny
Normal

Ble skutt i senga og dumpet i Otra

Mannen, som ble funnet død i Otra torsdag, skal ha blitt skutt og drept mens han lå i sengen, deretter dumpet i elva.

Video Jan Tallaksen, politiadvokat

VIDEO: Fra politiets pressekonferanse

I en leilighet i bydelen Lund i Kristiansand skal en mann i 20-årene ha blitt skutt og knivstukket mens han lå i sengen, melder Aftenposten.

Hus på Lund i Kristiansand

I dette huset på Lund i Kristiansand skal mannen ha blitt skutt før han ble dumpet i elva Otra.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Ligner henrettelse

Liket skal deretter ha blitt fraktet omlag hundre meter unna gjerningsstedet, og dumpet i elva.

I følge avisen skal også en annen mann, også han i begynnelsen av 20-årene, ha vært tilstede i leiligheten. Mannen skal ha vært vitne til drapet, og selv blitt knivstukket, men overlevde.

Etter det Aftenposten erfarer, skal mannen skal ha vært innom sykehuset, men skal så langt ikke ha vært inne til noe formelt avhør hos politiet i Kristiansand.

De to mennene skal være etnisk norske, og Aftenposter omtaler miljøet de kommer fra som noe belastet.

Ganske sikre på drap

– Vi kan bekrefte at funn på personen, som er en mann, gjør at vi er ganske sikre på at dette er et drap. Også funn på stedet peker i den retning, sier politijurist Jan Tallaksen på en pressekonferanse torsdag kveld.

Tallaksen ville ikke gi flere opplysninger verken om offeret eller funnene av hensyn til etterforskningen og de pårørende.

Til Fædrelandsvennen sier politiet at de har en formening om hvem avdøde er, men at de ikke vil gi nærmere opplysninger knyttet til dette siden samtlige pårørende ikke er varslet.

Poltiet har satt i gang storstilt etterforskningsarbeid. 20 etterforskere er satt på saken. I tillegg er det bedt om teknisk bistand fra Kripos.

Kan ha blitt flyttet på

Den døde personen ble funnet i elva langs en rekke private båtplasser, like ved Kristiansand brannstasjon. Politiet fikk melding av om at en død person lå i elvekanten klokka 12.30 torsdag.

Ut fra funn på stedet utelukker ikke politiet at liket kan ha blitt dumpet i elva.

– Vi jobber ut fra en teori om at dette stedet ved elva ikke nødvendigvis er det stedet hvor mannen ble drept. Drapet kan ha skjedd et annet sted, og den drepte kan ha blitt fraktet dit, sier Tallaksen.

Video Funnet død i elva Otra

VIDEO: Kriminalteknikere jobbet på stedet.

Gjorde funn i elva

Både krimteknikere og spesialister fra politiet lokalt, samt dykkere fra brannvesenet har i ettermiddag undersøkt stedet hvor funnet ble gjort. Det skal ha blitt hentet opp en rekke gjenstander fra elva som er blitt tatt hånd om av politiets teknikere.

Det holdes nå vakt ved funnstedet ved elva.

Død person funnet i Otra

Falck var på stedet, og området er sperret av fra brannstasjonen og 100 meter nordover langs elva.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.