NRK Meny
Normal

Få bruker student-kondomene

Få studenter bruker gratiskondomene som er lett tilgjengelige på toalettene ved Universitetet i Agder. Det forteller studenter NRK har snakket med.

Norske ungdommer er mer redd for å få barn enn for å få kjønnssykdommer når de har sex. Det mener flere studenter ved Universitetet i Agder. Men gratis-kondomene er det få som velger å bruke.

De henger på veggen, lett tilgjengelig og gratis, men få studenter på Universitetet i Agder velger å bruke dem når de har sex.

Norske ungdommer er mer redd for å få barn enn for å få kjønnssykdommer når de har sex. Det mener flere studenter ved Universitetet i Agder, som likevel styrer unna gratiskondomene.

Andre prevensjonsmetoder mot uønsket graviditet blir valgt og tanken på kjønnssykdommer er mer fjern.

– Jeg tror det er litt sånn 50–50 når det gjelder å bruke kondom, sier en av studentene NRK snakket med på UiA, og han får støtte av flere medstudenter.

Få tenker på kjønnssykdommer

Før brukte de unge kondom, fordi man ikke ville ha barn.

Nå finnes det så mange andre måter å forhindre uønsket graviditet, at ungdommene ofte dropper kondom som prevensjon, og uten å tenke på at sex uten kondom kan føre til kjønnssykdommer.

I går fortalte NRK at ungdommer i Norge er dårligst i Europa på å bruke kondom.

På helsestasjonen for ungdom i Kristiansand hadde en av åtte jenter og en av fire gutter en seksuelt overførbar sykdom i fjor.

Derfor mener helsemyndighetene at kondombruken må bli bedre blant ungdommene.