Etter 10 år er baseballbanen endelig klar

Kristiansand Suns Baseballklubb ble stiftet i 2006. I dag var det jubel da baseballbanen på Dønnestad endelig offisielt kunne åpnes.

Baseball på Dønnestad
Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Ordfører Harald Furre (H) stod for den offisielle åpningen av landsdelens første skikkelige baseballbane på Dønnestad i Tveit.

Harald Furre

Ordfører Harald Furre (H) stod for den offisielle åpningen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Dette er gøy og det er utrolig flott at vi får en skikkelig baseballbane i Kristiansand. Det er jo en forholdsvis smal idrett i Norge, men det er like fullt viktig å ha gode fasiliteter, sier Furre.

– Har du selv noe forhold til baseball?

– Nei, jeg har ikke det og jeg gleder meg til å se kampen etterpå og skjønne litt mer av reglene. Jeg synes det er gøy å se på og det er jo en kjempestor idrett i USA og flere andre land, sier Furre.

Og ordføreren er imponert over baseballanlegget.

– Det har blitt et supert anlegg. Det er mange som har stått på i mange år for å få dette til, og det er gøy å kunne være med å markere at man har kommet i mål, sier han.

Sørlandets første baseball-bane åpnet av ordfører Harald Furre på Dønnestad

Har byttet ut fiskegarnet

Entusiastene i Kristiansand Suns Baseballklubb har trent og spilt kamper under ganske kummerlige forhold i lang tid.

Den gamle banen på Dønnestad har bestått av delvis grus og delvis gress. Banen har ikke vært inngjerdet og ballfangernettet har vært et gammelt fiskegarn fra fiskemottaket på Flekkerøya som har vært tredd over et par fotballmål.

I dag kan man juble over et anlegg og en bane med gress og grus rundt basene, gjerder rundt banen og et skikkelig ballfangernett.

– Dette har nå blitt en av de aller beste baseballbanene i Norge, om ikke den beste, sier leder av baseballklubben Henrik Hanselmann til NRK.

Langsiktig arbeid

Henrik Hanselmann

Leder av Kristiansand Suns Baseballklubb Henrik Hanselmann.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Hanselmann sier han er stolt og glad for at man endelig har fått en skikkelig baseballbane etter lang tids arbeid.

– Det har tatt 10 år, men nå har vi kommet dit vi vil være. Så jeg er ganske stolt, sier han.

– Hvorfor har det tatt så lang tid å få en skikkelig baseballbane på Sørlandet?

– Det er fordi vi ikke har fått noe gratis og må ordne alt selv, og da tar det tid. Vi har vært tålmodige og samlet inn penger og jobbet langsiktig. Dette er en annerledes idrett som ikke har noe særlig status i Norge, og da tar det tid, sier Hanselmann.

Han mener det er helt avgjørende for interessen på Sørlandet at man kan tilby spill på et ordentlig baseballanlegg.

– Man blir liksom ikke tatt seriøst når man spiller på en gammel grusbane. Nå har det blitt en skikkelig baseballbane og da ser det ut som en ordentlig sport og vi tror det vil trekke flere spillere til klubben, sier han.