Erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk på ekskona

Mannen som sitter fengslet siktet for drapsforsøk på sin fraseparerte kone, sier han aldri mente å drepe henne.

Hus åsted

Kvinnen ble funnet kritisk skadet i et boligfelt i Marnardal.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Sveinung Søndervik Johnsen

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen forsvarer mannen i slutten av 30-årene. Han sier klienten er preget av det som har skjedd.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

– Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, men han erkjenner at han har slått én gang. Men det var ikke gjort i den hensikt å skade eller drepe henne, sier mannens forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen.

Mannen i slutten av 30-årene har sittet i avhør i fire timer i dag. I avhøret har vedkommende gitt sin versjon av voldsepisoden som skjedde sent mandag kveld ved en bolig i Øyslebø i Marnardal.

Oppstod en konflikt

Årsaken til voldsepisoden skal ifølge advokaten handle om en uoverensstemmelse mellom gjerningsmannen og hans fraseparerte ektefelle.

– Det var ikke en planlagt handling eller noe han ønsket skulle skje. Det var en konflikt som oppstod der og da. Om det finnes underliggende forhold som gjorde at han møtte opp hos fornærmede, må man komme tilbake til i senere avhør, sier Søndervik Johnsen.

Han vil ikke gå i detaljer på det ene slaget hans klient innrømmer, heller ikke om det ble brukt noe redskap.

– Det han har forklart er at slaget ikke var siktet inn på noe, men bare utløst av den konflikten som oppsto rett i forkant. Dessverre leder slaget til det utfallet som det har fått.

Konfliktnivå

– Hva sier han om konfliktnivået mellom de to?

– Etter det jeg har forstått har det ikke vært spesielt høyt konfliktnivå mellom de to i forkant. Han var ikke på adressen for å lage bråk. Det var andre grunner til han var der. Foreløpig kan vi ikke si at konflikter var årsaken til han oppsøkte fornærmede den dagen, sier Søndervik Johnsen.

– Hva tenker han om at kvinnen ligger kritisk skader på sykehus?

– Han er dypt fortvilet og har spurt flere ganger hvordan det går med henne. Han er nedbrutt på bakgrunn av det som har skjedd, sier Søndervik Johnsen.

Ifølge forsvareren er det varslet at mannen blir framstilt for varetektsfengsling torsdag. I tillegg vil det bli foretatt flere avhør.

Omfattende hodeskader

Han er siktet for forsøk på forsettlig drap på sin ekskone. Hendelsen skjedde mandag kveld i en bolig i Øyslebø i Marnardal.

Politiet ble varslet klokken 23.35. På stedet ble en kvinne i midten av 30-årene funnet kritisk skadet. Kvinnen var påført omfattende hodeskader.

Kvinnen ble fløyet med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus. Eksmannen ble pågrepet like etter. Han sitter i arresten ved Kristiansand politistasjon.