NRK Meny
Normal

Innhentet feil tolk - måtte avbryte avhør

Politiet måtte avbryte avhøret av mannen i 30-årene som er siktet for drapsforsøk på ekskona i Marnardal.

Hus åsted

Kvinnen ble funnet kritisk skadet i et boligfelt i Marnardal.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Sveinung Søndervik Johnsen

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen forsvarer mannen i slutten av 30-årene. Han sier klienten er preget av det som har skjedd.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

– Avhøret ble stanset etter kort tid da det var innhentet feil tolk. Min klient og tolken forstod hverandre ikke ettersom de snakker ulik dialekt. Forskjellene er svært store, opplyser forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til NRK.no.

Tidligere tirsdag ble det opplyst at politiet ville avhøre mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, i løpet av tirsdagen. Søndervik Johnsen sier det nå vil skje tidligst onsdag.

– I en så alvorlig straffesak kan man ikke bli sittende i lang tid i varetekt uten at man blir avhørt. Så det bør skje i morgen, sier Søndervik Johnsen.

Skaffer ny tolk

Ifølge advokaten jobbes det nå på spreng med å skaffe en ny tolk. Han er ikke kritisk til at politiet skaffet feil tolk, og sier valget av tolk trolig skyldes en misforståelse eller mangel på informasjon.

Ifølge Søndervik Johnsen er mannen svært nedbrutt etter det som har skjedd.

– Han er veldig preget av det som har skjedd, men jeg har som følge av språkproblemene ikke fått høre hans versjon ennå, sier advokaten.

Sitter i arresten i Kristiansand

Mannen i slutten av 30-årene er siktet for forsøk på forsettlig drap på sin ekskone. Hendelsen skjedde mandag kveld i en bolig i Øyslebø i Marnardal.

Politiet ble varslet klokken 23.35. På stedet ble en kvinne i midten av 30-årene funnet kritisk skadet. Kvinnen var påført omfattende hodeskader.

Kvinnen ble fløyet med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus. Eksmannen ble pågrepet like etter. Han sitter i arresten ved Kristiansand politistasjon.

NRK.no har ikke lyktes med å få en kommentar fra politiet i saken.