Hopp til innhold

Elg stjal tørkestativ

Ellen Langfeldt Sines på Vegårshei trodde mannen hadde pakket bort tørkestativet for vinteren, men det viste seg å være tatt av en elg.

Elgokse

En elgokse som denne skal ha stukket til skogs med et helt tørkestativ viklet fast i geviret.

Foto: Løchen, Per / SCANPIX

- Jeg lurte på om mannen min hadde tatt ned tørkestativet, men han tenker jo bare på elgjakt for tiden, så jeg kunne ikke skjønne at han hadde brydd seg om tørkestativet, sier Langfeldt Sines til Tvedestrandsposten.

Men da hun kom ut til stativet og så de ferske elgsporene der stativet hadde stått, var hun ikke lenger i tvil om hvem som var tyven.

En elgokse skal nemlig ved flere anledninger i høst har virket ganske "husvarm" i området der Langfeldt Sines bor, og den må ha vippet opp tørkestativet med geviret og tatt det med til skogs, skriver Tvedestransposten.

Kvittet seg med tyvegodset

Lederen i Vegårshei viltnemnd, Helge Lindtveit, ble satt på saken, og han søkte etter elgen med hund samme dag. Han fikk kontakt med den sannsynlige tyven, men oksen hadde da allerede klart å kvitte seg med tørkestativet.

Jeg lurte på om mannen min hadde tatt ned tørkestativet, men han tenker jo bare på elgjakt for tiden, så jeg kunne ikke skjønne at han hadde brydd seg om tørkestativet.

Ellen Langfeldt Sines

Hvis elgen hadde blitt gående rundt i skogen med stativet viklet inn i hornene, måtte den ha blitt avlivet. Men ettersom den hadde kvittet seg med tyvegodset fikk den leve, skriver avisen.

NRK Sørlandet
Spiller nå
Gaute Heivoll aktuell med ny diktsamling 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 03 0,57 kr
Dyrest kl. 19 0,62 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,2 kr 25 min.
  • Dusje 2,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Aug 2022 – aug 2023
    + 9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %