Disney snuser på Sørlandet

Disney-konsernet var i helgen på befaring i Kristiansand. Målet er å opprette flere anløp med cruiseskip for barnefamilier.

turistsjef Randi Haukom om cruiseturismen

Turistsjef Randi Haukom fortalte om interessen fra Disney, da hun mandag kveld var gjest i TV-sendingen til NRK Sørlandet.

For sjette år på rad blir det i år satt rekord i antall cruisepassasjerer til Kristiansand. Det nærmer seg 130 000 besøkende.

Nå kan Disney Cruise Line åpne nye muligheter. De retter seg først og fremst mot familier med små barn, som gjerne betaler for aktiviteter på land.

Ett anløp planlagt

Disney planlegger for første gang seilinger til Norge med skipet «Magic». Det blir tre cruise til Norge, hvor ett av de kommer til Kristiansand 1. juli. Skipet blir liggende til kai i ni timer.

– Vi må tenke mer på barnefamilier enn vi har gjort før, sier turistsjef i Kristiansand Randi Haukom.

Hun nevner spesielt Trollparken på Evje og Kristiansand dyrepark.

Representanter fra konsernet ble i helgen kjørt rundt på Sørlandet for å se på mulige steder å sende turister til.

– De likte Trollparken på Evje veldig godt, sier Haukom.

Håper på flere besøk

I første omgang jobber de mot det første besøket, for at det skal bli så vellykket at selskapet kommer tilbake på mer fast basis.

– Vi er kjempespente. Vi får gjøre så godt vi kan på det første besøket, og håpe det fører til flere besøk, sier Haukom.

Vanligvis velger mellom 25 og 50 prosent av cruisepassasjerene å benytte seg av tilbud i land, utover det å spasere på egen hånd. På familiecruisene til Disney er denne andelen oppe i 80 prosent.

– Det gir oss noen utfordringer hvis 2 200 personer skal på tur samtidig, konstaterer Haukom.

Hun mener flere sørlandsbyer kan åpne for cruisetrafikk.