Bryne sjokkerte Jerv i Grimstad

FK Jerv tapte viktige poeng i kampen om direkte opprykk til eliteserien. Men for Bryne var seieren i Grimstad svært viktig for å overleve i førstedivisjon.

Tre intervjuer på rappen; Hovedtrener for Jerv, Arne Sandstø, forsvarsspiller Glenn Andersen (Jerv) og hovedtrener Ole Hjelmhaug (Bryne)

Bunnlaget Bryne sjokkerte Jerv og de 1470 tilskuerne på Levermyr stadion i førsteomgang.

I det 22. minutt banket Aram Khalili inn Brynes første mål etter et innlegg. Ballen gikk via tverrliggeren og i mål.

15 minutter senere la Marius Helle enkelt på til 0–2 etter å ha blitt spilt fri alene med keeper. Dermed ledet rogalendingene til pause.

Fortjent seier

I andreomgang hadde begge lag flere sjanser, men det tok lang tid før målet kom. I det 85. minutt stanget Papa Sow inn reduseringen for Jerv etter et innlegg.

Men Bryne ville ikke la noen poeng bli igjen i Grimstad. Tre minutter etter Jervs scoring fikk de frispark utenfor sekstenmeteren.

Bajram Ajeti skrudde ballen vakkert over muren og rett i krysset.

Dermed sikret rogalendingene seg tre fortjente og viktige poeng med tanke på bunnstriden.

Jerv

– Vi var uoppmerksomme

Jerv skapte flere store sjanser i både første og andre omgang, men sløste dem bort.

Trener Arne Sandstø var skuffet etter at dommeren hadde blåst av kampen.

– Vi var utrolig ineffektive i første omgang, og den første sjansen de får, scorer de på. Da får vi som fortjent, sier Sandstø til NRK.

– Hva skjedde i forsvaret i dag?

– Det skjedde ikke så mye annet enn litt uoppmerksomhet, sier han.

– Vårherre var på vår side

Brynes hovedtrener, Ole Hjelmaug var full av beundring overfor egne spillere etter kampen på Levermyr stadion.

– Det var en veldig spesiell førsteomgang. Jerv fører det meste av førsteomgang, men vi er effektive; to sjanser og to mål. Vi kunne ligget under masse, hadde de vært mer effektive, mener han.

– Vårherre var på vår side i førstomgang i dag, smiler Bryne-treneren.

Han vil også berømme spillerne for sterk innsats og moral.

– De springer masse og gjør det sånn at Jerv ikke kommer til sjanser. Denne seieren betyr mye for Bryne, avslutter han.