NRK Meny
Normal

Han trodde han skulle snakke om båtsikkerhet

Det ble både latter og tårer da Redningsselskapet fikk en gave på nesten 800.000 kroner fra Gjensidige stiftelsen onsdag. Pengene ble delt ut som en overraskelse i radio sendingen til NRK Sørlandet.

Finn Aasheim i Gjensidigestiftelsen overrasker daglig leder i Redningsselskapet med stor pengegave.

– Fantastisk, tusen takk, det er helt fantastisk, det nærmest ropte en svært overrasket Halvor Rismyhr i Redningsselskapet da han ble overrakt gaven på nesten 800.000 kroner onsdag ettermiddag.

Redningsselskapet i Agder ved Halvor Rismyr har søkt Gjensidigestiftelsen om støtte til gjennomføring av prosjektet ”Forebyggende arbeid for barn og unge".


I dag kom pengene.

Vil sikre barna ved sjøen

– Det var en god søknad og midt i blinken for det Gjensidige er opptatt av, og vi håper mange barn får riktig opplæring i den sesongen som kommer med støtte fra oss, det sa Finn Aasheim, tillitsvalgt i Gjensidige stiftelsen.

Gjensidige

Gaven var fra Gjensidige stiftelsen med Finn Aasheim i spissen, og ble delt ut som en overraskelse direkte i sendingen til NRK Sørlandet.

Foto: Per Kåre Sandbakk / NRK

Ute på brygga i Marvika i Kristiansand gav Rismyhr i Redningsselskapet seg ende over med sjekken i hånda på 795.000 kroner.

– Åh, det er ikke ofte jeg blir satt ut men nå, det var helt utrolig, sier Rismyhr med tårer i øynene, som ikke kom fra vinden på brygga.

– Stiftelsen jobber for et tryggere, sunnere og mer aktivt Norge, og Redningsselskapets prosjekt synes vi er så bra at vi bidrar med 795.000 kroner, sier Aasheim.

– Hva vil dere bruke disse pengene til?

– Vi har veldig behov for det vi trenger for å være på sjøen og for å lære barn og unge å være trygge, sier Rismyhr.

Redningsselskapet

En svært glad og overrasket Halvor Rismyr i Redningsselskapet med sjekken på 795.000 kroner.

Foto: Per Kåre Sandbakk / NRK