Fant cannabis-olje i bagasjen til Hove-artist

Tollvesenet på Kjevik i Kristiansand beslagla i går kveld cannabis-olje som brukes til e-sigaretter. Bagasjen tilhørte ifølge tollerne en artist som skulle spille på Hovefestivalen.

Beslag av cannabisolje.

I bagasjen som ble ettersendt til flyplassen fant tollerne om lag 10 gram med cannabis-olje. Ifølge Tollvesenet tilhørte bagasjen en artist som skulle spille på Hovefestivalen.

Foto: Tollvesenet

Kontrollsjef Helge Breilid

Ifølge Helge Breilid ved Tollvesenet region Sør er det snakk om cirka 10 gram cannabis-olje som ble beslaglagt på flyplassen i Kristiansand i går kveld.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

– Vi anslår at det er snakk om cirka 10 gram med cannabis-olje. Det høres ikke så mye ut, men dette er svært konsentrert hasj som er mye sterkere enn den tradisjonelle hasjen, forteller kontorsjef i Tollvesenet region Sør, Helge Breilid, til NRK.

Det var i går kveld at bagasjen som inneholdt cannabis-olje ble kontrollert på Kristiansand lufthavn Kjevik.

– Narkotikahunden markerte på en ettersendt bagasje. Bagasjen tilhørte en musiker som skulle opptre på Hove, sier Breilid.

Den mannlige artisten var ikke til stede da Tollvesenet oppdaget cannabis-oljen.

10.000 kroner i bot

Beslaget ble gjort ved 18-tiden onsdag kveld, men mannen ble tatt først i dag tidlig.

E-sigarett

Elektroniske sigaretter brukes ofte for å slutte å røyke eller som erstatning for vanlige sigaretter.

Foto: DR

Ifølge etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Hans Jørgen Beckmann, har mannen fått et forelegg på 10.000 kroner.

– Mannen har vedtatt forelegget, sier Beckmann til NRK.

Han vil ikke bekrefte om mannen skulle opptre på Hovefestivalen.

Hovefestivalens pressesjef, Gaute Drevdal, var ikke informert om saken da NRK snakket med ham torsdag, og ville derfor ikke uttale seg.

– Aldri vært borte i dette før

Elektroniske sigaretter er batteridrevne og må lades opp før bruk, men ser ut som en vanlig sigarett. Sigaretten inneholder ampuller med nikotin.

Det er et relativt nytt produkt og Breilid forteller at det er første gang Tollvesenet i Kristiansand gjør beslag av cannabis-olje som blir brukt til e-sigaretter.

– Her i Kristiansand har vi aldri vært borte i dette tidligere. Jeg tror faktisk ikke Tollvesenet har vært borte i dette i det hele tatt, sier han.

Breilid antar at cannabis-oljen var ment til eget bruk.

– Vi har ikke grunnlag for å tro noe annet.

– Tror det blir mer og mer vanlig

Breilid tror Tollvesenet vil se mer og mer av denne type narkotika.

– Det har jeg all grunn til å tro at vi vil. Det kommer stadig vekk nye stoffer på markedet og nye brukermetoder. Jeg tror garantert vi vil se mer av dette.