NRK Meny
Normal

Ber om åpen kirke

Kirka vil ikke velsigne Nils Emil Nilsens ekteskap. Dét engasjerer folk i Lillesand.

Homofilidebatt i Lillesands-Posten

Lars Emil Nielsen er glad for støtten har får fra aktive kirkegjengere i Lillesand.

Foto: Faksimile: Lillesands-Posten

Over 50 personer tilknyttet kirka i Lillesand vil at kirkene i kommunen åpnes for homofile par som ønsker forbønnshandling.

I et leserbrev i Lillesands-Posten i dag, ber de menighetsrådet om å ta opp denne saken.

LES: KIRKA BESTEMMER HVEM DEN VIL VIE

Bakgrunnen er at et homofilt par i Lillesand er nektet forbønn, når de gifter seg til sommeren.

Video nsps_upload_2009_3_10_19_21_54_207.jpg

Se video: Homofile nektes forbønn

Enorm støtte etter leserinnlegg

Hittil har både prest og biskop sagt nei til paret, som ønsker en forbønnshandling i kirka i etterkant av en borgerlig vielse.

LES: BISKOPEN BER DOMMERE SLUTTE Å VIE PAR I KIRKA

LES: 50 000 PROTESTER MOT EKTESKAPSLOV

Lars Emil Nielsen, som er én av de to gifteklare, skrev et leserinnlegg i Lillesands-Posten, om sin skuffelse over måten kirka i Lillesand tar imot homofile ektepar på. Etter det har støtteerklæringene strømmet på.

- Noe av poenget med å gifte seg, er at det skal være en hyggelig opplevelse. Jeg er litt redd for at hyggen skal overskygges av dette, så vi er litt i tenkeboksen på hva vi skal gjøre. Men det ser i alle fall ut til at vi må ut av byen for å få til en velsignelse, sier Lars Emil Nilsen til NRK.

- Trist å bli utestengt

Nielsen har vært medlem av statskirka hele livet og har i tillegg vært aktiv i kristelig ungdomsarbeid hjemme i Lillesand. Han synes det er trist å bli utestengt på en slik måte.

- Det føles jo helt forferdelig. Når de skal ha arrangementer og fellesgudstjenester og lignende, så kan de invitere meg til å komme og synge. Men når jeg ber om å få bruke kirkerommet til noe som er viktig i mitt liv, får jeg bare en kald skulder. Og jeg får noen brev som er formulert på en måte som er så vanskelig å forstå, at jeg må få hjelp av noen som har mer teologisk bakgrunn, til å forstå hva biskopen egentlig sier. Det synes jeg er veldig vanskelig, sier Nielsen.

Ber menighetsrådet åpne kirken

Et opprop i tirsdagens Lillesands-Posten, under overskriften "Åpne opp kirkedøra for dem som banker på!" er undertegnet av 52 personer. De understreker at andre kirker praktiserer forbønnshandlinger for homofiler, og mener nå at kirkedøra i Lillesand også bør åpnes for alle. Den støtten er Nielsen takknemlig for.

- Det er kjempegodt, jeg blir utrolig glad. Dette er mennesker som har støttet meg helt siden jeg skrev mitt innlegg i avisa. Jeg fikk henvendelser umiddelbart fra disse menneskene og det er kjempegodt å vite at jeg har så mye støtte. Det viser litt av hva som rører seg i en menighet. Som man har blitt enige om, så har kirka to syn i denne saken, det er godt å få det bekreftet. Det er bare så synd at selv om lederne sier at det er to syn, så klarer de ikke å leve etter det selv, men låser døra når det andre synet kommer på banen, sier Nielsen.