NRK Meny
Normal

Bank på Konsmo ranet

To maskerte menn med våpen ranet Sparebanken Sør på Konsmo i dag tidlig.

Sparebanken Sør, Konsmo

To unge, maskerte menn med våpen truet i dag tidlig til seg penger fra Sparebanken Sørs filial i Konsmo i Audnedal.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Klokka 9.52 tirsdag morgen ble Sparebankens Sørs filial i Konsmo i Audnedal ranet. Det er det andre ranet i Vest-Agder på ett døgn.

Kåre Egebø og Sissel Seljom

Banksjef Kåre Egebø og regionbanksjef Sissel Seljom er i gang med å ta vare på de ansatte. To menn og ei kvinne var i banken under ranet.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– To unge menn stormet inn i banken og truet med ei hagle, en revolver eller en pistol, før de stakk av i en ventende bil, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til NRK.no.

Begge ranerne var maskerte, men beskrives som veldig unge av de ansatte i banken. De to stakk av i en grå bil, ifølge politiet.

En grå Mercedes ble stjålet fra Nodeland i Sogndalen i natt, og politiet sier denne bilen kan være den som ble brukt i forbindelse med ranet i dag.

Politiet har satt opp flere veisperringer, og stopper nå biler i hele fylket på jakt etter ranerne.

Så ranerne

Bodil Stensrud

Bodil Stensrud så de to ranerne og ringte politiet.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Bodil Stensrud var på jobb i frisørsalongen ved siden av da ranet ble begått.

– Ransalarmen gikk her inne og jeg gikk ut for å se. Jeg skulle egentlig ta i døra til banken, for det har skjedd før at alarmen har gått uten at det har vært noe, men jeg fikk en sånn rar følelse, så jeg så inn i vinduet.

– Da så jeg to maskerte menn. De var mørkkledde og hadde hetter på. Den ene sto bøyd og den andre sto opp mot safen. Det gikk så fort, så jeg fikk ikke sett noe mer. Jeg gikk inn og ringte politiet, sier Stensrud til NRK.no.

Andre ran på ett døgn

I går ble Sparebanken Pluss på Vigeland i Lindesnes ranet av en ung mann. Politiet har ennå ikke pågrepet noen for dette ranet.

En 17-åring ble mistenkt for ranet etter tips fra bankansatte, men han ble senere sjekket ut av saken.

– Tragisk hendelse

Direktør i konsernstaben i Sparebanken Sør, Rolf H Søraker, sier bankens personalteam og bedriftshelsetjeneste er på vei til Konsmo.

Ran av Sparebanken Sør Konsmo

Banken på Konsmo er tirsdag stengt etter ranet.

Foto: Lars Eie / NRK

– Så langt vet jeg at ingen er kommet fysisk til skade, og det er det som er viktigst for oss i øyeblikket, sier Søraker.

Banken i Konsmo er en av Sparebanken Sørs mindre kontorer. Sparebanken Sør ble rundt nyttår utsatt for ran både i Farsund og Lyngdal.

– Hva tenker du om at det nå skjer igjen?

– Vi er opptatt av situasjonen. Det er veldig uheldig for oss, våre ansatte og våre kunder at det finnes kriminelle som utfører slike ugjerninger.

– Vi er opptatt av å ha gode sikkerhetsrutiner rundt våre kontor, og i enhver situasjon gjennomgår vi rutinene for å se om det er noe vi kan forbedre i etterkant av slike tragiske hendelser, sier Søraker.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.