NRK Meny
Normal

Baker lefser i garasjen

Potetlefser er noe mange av oss forbinder med mat som hører juletiden til. I Vennesla starter Einar Robstad dagen med å koke 6-7 kilo poteter. 

Einar Ropstad baker lefser
Foto: Janne Aateigen / NRK

I Vennesla har pensjonist Einar Robstad rigget seg til med et bitte-lite baksterom innerst i garasjen.

Her svinger han kjevla og lager tynne, flotte potetlefser som han gleder familie og venner med til jul.

 

Einar Robstads potetlefser:

Kok 6-7 kilo poeter med skallet på.

Skrell så potetene .

Eltes i hurtugmikser.

Ha i passe mengde mel.

En fløteskvett til slutt.

 

Elt deigen.
Bruk kjevle med riller.

Klipp ut en rund mal av ullpapp. Legg et passe stykke deig på og begynn å kjevle ut potetlefsen.

Ropstad bruker et grytelokk som form for å få et jevnt, rundt emne å jobbe med.

Lefsen skal kjevles til den er syltynn !

 

Kjevling av potetlefse
Foto: Janne Aateigen / NRK

 

Stekes på takke.