Asylsøkere slått med jernstang

Rundt ti personer varøyenvitner da to asylsøkere skal ha blitt slått med en jernstang på Birkeland i Birkenes kommune i Aust-Agder mandag kveld.

Unggutter tatt av politiet
Foto: NRK

lensmann Ole-Gustav Henriksen i Birkenes  bekrefter at de to asylsøkerne skal ha blitt slått med en jernstang, men vil ikke si noe mer om hendelsesforløpet.

De to asylsøkerne ble sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter sammenstøtet. Begge er beboere på asylmottaket på Birkeland.

 

Utenfor livsfare

 
Tilstanden til den ene, en 18-åring, var en stund kritisk, men rundt midnatt natt til tirsdag opplyste sykehuset til NTB at han var utenfor livsfare. En 19-åring er lettere skadd. Ifølge politiet skal den ene mannen ha blitt påført skader i hodet, mens den andre skal ha fått skader i halsregionen.

To menn fra Birkenes, en 18-åring og en 22-åring, er pågrepet og mistenkt for å stå bak ugjerningen. Den ene ble pågrepet ved

23-tiden mandag kveld, den andre to timer senere. De to mennene er siktet for legemsbeskadigelse. Det er ikke kjent om siktede og fornærmede kjente hverandre.

Ingen problemer

De to siktede satt tirsdag i avhør hos politiet i Kristiansand. Begge skal være kjenninger av politiet. Henriksen vil ikke spekulere i motivet for ugjerningen.

-Jeg kan ikke si noe om motivet før vi har snakket med de fornærmede. Vi vet ikke om det foreligger et motiv, eller om det var en impulshandling, sier Henriksen.

Han sier at det ikke har vært mye bråk rundt asylmottaket på Birkeland. -Vi hadde en liten episode med en gang asylmottaket ble etablert for mange år siden, men bortsett fra det har vi hatt et helt greit forhold mellom bygdefolk, asylanter og lokale ungdommer, sier Henriksen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet