Måtte sove her

En asylsøker fra Usbekistan måtte overnatte utendørs fordi mottaket ikke ville hente ham.

bilde001

Asylsøkeren måtte sove ute på perrongen på Snartemo stasjon, fordi mottaket ikke kunne hente ham. Husebyparken mottaksier de som sendte mannen hadde ansvaret for ham.

Foto: Øystese, Oddgeir / Oddgeir Øystese/NRK

En asylsøker fra Usbekistan måtte overnatte utendørs på Snartemo stasjon natt til onsdag.

Husebyparken mottak i Farsund ville ikke hente mannen da han kom med toget.

Mannen snakket ikke norsk, og han hadde hverken mat eller drikke, skriver Farsunds Avis.

Provosert over mottaket

Frank Willy Sundt, som bor på Snartemo stasjon, kjørte i dag tidlig mannen til Husebyparken. Han er provosert over at noen kan behandle mennesker slik.

De sa det var et spesielt tilfelle, og at ansvaret lå hos dem som sendte ham nedover. Jeg var så forbannet, for å si det mildt. Gud hjelpe meg at de skal få slik behandling, disse menneskene.

Frank Willy Sundt til farsunds Avis

Han forteller til avisa at han prøvde å få mottaket til å sende noen for å hente mannen, men fikk til svar at de ikke hadde mulighet til å ordne transport før langt ut på dagen. Sundt bestemte seg for å kjøre ham selv, etter at han hadde kjøpt både mat og drikke til mannen.

- Det er helt vilt. Mannen kunne ikke et ord engelsk engang, og så skal han bli behandlet slik, sier Sundt.

Hadde reis langt

Mannen hadde reist fra Bergen til Stavanger med båt. I Stavanger hadde han tatt toget til Snartemo, hvor han ikke kom seg videre. Han tilbrakte derfor natta på perrongen, før han etter hvert ble sluppet inn på venterommet av en togkonduktør.

- Han hadde en lapp med reisebeskrivelser, men de sto på norsk. Mannen snakket jo ikke norsk engang. Mannen hadde 200 kroner som han skulle klare seg på, og han tilbød seg å betale både for maten og bompengene, men jeg kunne jo ikke ta imot, sier Sundt til avisa.