Rullebane Gullknapp
Foto: Homdal & Larsen AS

Arendal lufthavn, Gullknapp

Oppsummert

 • Arendal lufthavn, Gullknapp ligger i Froland kommune i Aust Agder ca. 10 km fra Arendal sentrum.
 • Rullebanen er 1.199 meter lang.
 • Konsesjon er innvilget av Samferdselsdepartementet.
 • Flyplassen åpnet 17. juni 2017.
 • Konsernsjef var pilot

  Avinor-sjef Dag Falk-Petersen var pilot i flyet som måtte nødlande i Arendal. Ingen personer ble skadet i ulykken. Mikroflyet fikk problemer og gikk ned ved Nordnestjønn på Nesheim i Arendal.

  elfly nødlanding
  Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK
 • – Har det bra

  Pilot Helge Storflor, som har fløyet elflyet tidligere i uka, opplyser til NRK at de som satt i flyet er i god behold. – Jeg fikk nettopp melding om at flyet har gått ned, og at de som er om bord har det bra, sier han til NRK.

 • Måtte nødlande

  Det elektriske småflyet måtte nødlande, ifølge Avinor. – Det var en kontrollert sikkerhetslanding, sier pressetalsmann Lasse Vangstein til NRK. Politiet er på plass etter ulykken nord for Nesheim i Arendal.

  måtte nødlande
  Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK
 • Elfly gikk ned ved Arendal

  Begge de to personene som var ombord er uskadde. Flyet er delvis i vann og delvis på land, ifølge operasjonsleder Jon Repstad i Agder politidistrikt. Mikroflyet gikk ned øst for Gullknapp i Froland. Tårnet på flyplassen varslet politiet klokken 14.42.

  Elfly landet i vann ved Arendal
  Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK
Nå til planene om å etablere en pilotskole på Arendal lufthavn Gullknapp. Det er Espen Høiby og bemanningsbyrået OSM Aviation som skal starte skolen, og den skal etter planen åpne neste år.
– Det kan bli krevjande å få lønnsam drift, men det er ikkje umogleg, seier styreleiar ved Arendal lufthavn Gullknapp, Sverre Valvik. Luftfartekspert og lokalt næringsliv er skeptiske til Gullknapp-suksess. Over 10 000 fekk med seg opninga i helga.
Diverse bilder fra Gullknapp flyplass. Nærbilde av en flystripe. Nærbilde av flytårnet fra Gullknapp. Nærbilde av en vindpølse. Nærbilde av vindmåler. 
Nærbilde av en hvit stripe i asfalten på Gullknapp. Bilde av skiltet som viser Gullknapp flyplass. Diverse arkiv bilder fra Kjevik. Bilde av flyplassjefen Arne Johan Johansen, når han står ved en skranke.