NRK Meny
Rullebane Gullknapp
Foto: Homdal & Larsen AS

Arendal lufthavn, Gullknapp

Oppsummert

 • Arendal lufthavn, Gullknapp ligger i Froland kommune i Aust Agder ca. 10 km fra Arendal sentrum.
 • Rullebanen er 1.199 meter lang.
 • Konsesjon er innvilget av Samferdselsdepartementet.
 • Flyplassen åpnet 17. juni 2017.
 • Vil ha Oslo-fly

  Arendal lufthavn Gullknapp jakter flyselskaper som vil starte rute til Oslo, skriver Frolendingen. I forrige uke godkjente Luftfartstilsynet flyplassen som stor flyplass. Det gjør at rutefly med flere enn ni passasjerer kan lande på flyplassen.

  Rullebane Gullknapp
  Foto: Homdal & Larsen AS
 • Planlegger pilotskole på Gullknapp

  Allerede neste år kan det bli etablert pilotskole på Arendal lufthavn Gullknapp. Målet er å uteksaminere hundre piloter årlig.

  Nå til planene om å etablere en pilotskole på Arendal lufthavn Gullknapp. Det er Espen Høiby og bemanningsbyrået OSM Aviation som skal starte skolen, og den skal etter planen åpne neste år.
 • Sun Air skal fly Gullknapp-Oslo

  Arendal Lufthavn Gullknapp har inngått avtale med Sun Air om å ha flyvninger til Oslo med et fly som tar 32 passasjer. Planene starter i august 2019. Flyplassjef Jan Morten Myklebust og styremedlem Torkil Mogstad har presentert planene for ordførerne i området. Les mer.

  Jan Morten Myklebust og Torkild Mogstad Sunds
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Nå til planene om å etablere en pilotskole på Arendal lufthavn Gullknapp. Det er Espen Høiby og bemanningsbyrået OSM Aviation som skal starte skolen, og den skal etter planen åpne neste år.
– Det kan bli krevjande å få lønnsam drift, men det er ikkje umogleg, seier styreleiar ved Arendal lufthavn Gullknapp, Sverre Valvik. Luftfartekspert og lokalt næringsliv er skeptiske til Gullknapp-suksess. Over 10 000 fekk med seg opninga i helga.
Diverse bilder fra Gullknapp flyplass. Nærbilde av en flystripe. Nærbilde av flytårnet fra Gullknapp. Nærbilde av en vindpølse. Nærbilde av vindmåler. 
Nærbilde av en hvit stripe i asfalten på Gullknapp. Bilde av skiltet som viser Gullknapp flyplass. Diverse arkiv bilder fra Kjevik. Bilde av flyplassjefen Arne Johan Johansen, når han står ved en skranke.
Kjevik-sjef Arne Johan Johnsen om Gullknapp
Arendal lufthavn Gullknapp i Froland skal åpnes 26.mai neste år. Planen er å starte med chartertrafikk og taxiflyvning. Men det er ikke klart når ruteflyvninger vil starte.