Rullebane Gullknapp
Foto: Homdal & Larsen AS

Arendal lufthavn, Gullknapp

Oppsummert

 • Arendal lufthavn, Gullknapp ligger i Froland kommune i Aust Agder ca. 10 km fra Arendal sentrum.
 • Rullebanen er 1.199 meter lang.
 • Konsesjon er innvilget av Samferdselsdepartementet.
 • Flyplassen åpnet 17. juni 2017.
 • Flyskolen godkjent

  Flyskolen OSM Aviation Academy på Arendal lufthavn Gullknapp, er godkjent som fagskole i Norge. Det innebærer at man kan søke finansiering gjennom Lånekassen for den integrerte pilotutdannelsen på skolen. Flyskolen har i dag 29 studenter.

 • Vil lage senter for droner

  Arendal lufthavn Gullknapp forsøker å få til et stort test- og kompetansesenter for droner. Et av selskapene som vil satse på droner, er Agder Energi nett, som i sommer hadde en nestenulykke med helikopter.

 • Får flyskole på Gullknapp

  Snart blir det flyskole med hundre elever og 50 ansatte på Gullknapp flyplass i Froland. Stortingsrepresentant Åse Bruun-Gundersen (Frp) ser også for seg at flyplassen etter hvert kan bli et nasjonalt dronesenter.

 • Vil ha Oslo-fly

  Arendal lufthavn Gullknapp jakter flyselskaper som vil starte rute til Oslo, skriver Frolendingen. I forrige uke godkjente Luftfartstilsynet flyplassen som stor flyplass. Det gjør at rutefly med flere enn ni passasjerer kan lande på flyplassen.

  Rullebane Gullknapp
  Foto: Homdal & Larsen AS
Nå til planene om å etablere en pilotskole på Arendal lufthavn Gullknapp. Det er Espen Høiby og bemanningsbyrået OSM Aviation som skal starte skolen, og den skal etter planen åpne neste år.
– Det kan bli krevjande å få lønnsam drift, men det er ikkje umogleg, seier styreleiar ved Arendal lufthavn Gullknapp, Sverre Valvik. Luftfartekspert og lokalt næringsliv er skeptiske til Gullknapp-suksess. Over 10 000 fekk med seg opninga i helga.
Diverse bilder fra Gullknapp flyplass. Nærbilde av en flystripe. Nærbilde av flytårnet fra Gullknapp. Nærbilde av en vindpølse. Nærbilde av vindmåler. 
Nærbilde av en hvit stripe i asfalten på Gullknapp. Bilde av skiltet som viser Gullknapp flyplass. Diverse arkiv bilder fra Kjevik. Bilde av flyplassjefen Arne Johan Johansen, når han står ved en skranke.