Aksjonister møtte Riksantikvaren

Folk fra Riksantikvaren ble i formiddag møtt av aksjonister under en befaring i Barbu i Arendal. Riksantikvaren har varslet innsigelse mot byggingen av to høye boligblokker på over 40 meter, blant annet fordi byggene vil ødelegge for verneverdige Barbu kirke.

Folk fra Riksantikvaren ble i formiddag møtt av aksjonister under en befaring i Barbu i Arendal. Riksantikvaren har varslet innsigelse mot bygging av to boligtårn på over 40 meter, blant annet fordi byggene vil ødelegge for verneverdige Barbu kirke.

Det var livlig diskusjon mellom motstandere og utbyggere om Barbus framtid på kirketrappa i bydelen i formiddag.

Alle hadde møtt frem for å overbevise Riksantikvarens folk i hver sin retning.

"Ingen tårn i bydelen" og "ta vare på bydelens identitet" var klare budskap fra de fremmøtte.

Riksantikvaren kritisk

De planlagte "tårnene" i bydelen er på over 40 meter og vil ødelegge for synet av kirken, mener Riksantikvaren, som har varslet innsigelse mot utbyggingen.

I dag kom medarbeidere fra Riksantikvaren til Barbu for å befare bydelen og kirken.

Nå skal vi vurdere saken og få den opplyst fra alle kanter, også vil vi reise hjem og vurdre saken.

Det sier saksbehandler Line Bårdseng hos Riksantikvaren til NRK.

Og så ble det pekt, kikket og fotografert fra alle vinkler blant annet for å se hvordan boligtårnene vil virke inn på utsyn og innsyn mot Barbu kirke.

Lite bekymret

Utbyggeren selv er lite bekymret.

– Bebyggelsen nede blir et helt annet inntrykk og mer moderne og vil naturligvis synes, men jeg føler ikke den tar vekten fra Barbu kirke.

Det sier styreleder i Barbu Brygge AS, Bengt G. Michalsen, til NRK.

Og det ble nærmest en kamp mellom de to sidene om å overbevise statens utsendte, som til slutt fikk se både Barbu og kirken i båt fra sjøsiden.

– Nå skal vi hjem og vurdere og tenke. Vi har tatt masse bilder og vi tenker allerede nå, også må vi diskutere det og det vil gå helt opp til riksantikvaren når vi diskuterer slike saker som dette her, sier Bårdseng.