Advarer mot falsk selvangivelse

Mange skattebetalere fikk i dag tilsendt en falsk e-post som angivelig skal gi deg «4550,17 KRN» i skatterefusjon. – Denne e-posten kommer ikke fra Skatteetaten, sier sikkerhetssjef.

Falsk e-post

Denne e-posten ble sendt ut til mange norske skattebetalere i dag tidlig.

Foto: Skjermdump

– Slike falske e-poster og tekstmeldinger er ikke et ukjent fenomen og publikum må vise aktsomhet, sier Svein Mobakken, sikkerhetssjef i Skatteetaten til NRK.

I dag mottar alle de som ikke registrerte seg som e-bruker innen tidsfristen sin selvangivelse. Det har også svindlerne fått med seg, som nå har sendt ut en falsk e-post fra «Skatteetaten».

– Skatteetaten ser alvorlig på alle svindelforsøk og har politianmeldt noen tidligere tilfeller, sier sikkerhetssjefen.

Krever personalia

E-posten sier man har fått tilbake 4550,17 KRN på skatten, og krever at man videre skriver inn personalia som kortnummer og personnummer.

– Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post. All elektronisk kommunikasjon med Skatteetaten foregår innlogget i Altinn, sier Mobakken.

Ikke første gang

På samme tid i fjor mottok også mange skattebetalere en falsk e-post fra «Skatteetaten». Den gang var det et mindre beløp, og også en mindre utspekulert e-postadresse.

– Hvis adressen er helt vill, slik som avsenderen av denne e-posten, er det er veldig godt tegn på at e-posten er falsk, sa Hans Marius Tessem, seniorrådgiver i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) til NRK.no tidligere.

I fjor var e-posten sendt fra adressen «piygwx@department.com», mens den i år er sendt fra «selvangivelsen@skatteetaten.no»