Hopp til innhold

– Tror jeg kan hjelpe Start med å nå drømmen

Mark Dempsey ble fredag presentert som ny trener for IK Start. – Jeg tror jeg kan hjelpe Start med å nå drømmen, sier Dempsey.

Mark Dempsey

Se intervju med den nye Start-treneren her.

– Jeg kjenner energi og er klar for å være hovedtrener i en klubb der det er masse spennende som skjer. Tiden var inne for meg til å gjøre dette valget. Nå er det bare om å gjøre å få med seg klubben og omgivelsene, sa Dempsey etter å ha blitt presentert som Start-trener fredag.

Denne sesongen har Dempsey jobbet som en av Ole Gunnar Solskjærs assistenter i Molde. Tidligere har engelskmannen også vært trener i Haugesund og Djurgården.

Dempsey var førstevalget

Start gjør comeback i Eliteserien etter en sesong i 1. divisjon. 53-åringen har lenge vært sørlendingenes førstevalg.

– Molde hadde en sesong de måtte fullføre og de hadde målsettinger de skulle nå som rakk helt ut til siste serierunde, sier sportslig Tor Kristian Karlsen.

– Jeg tror jeg kan hjelpe Start til drømmen de har de neste årene, og jeg er glad for at de stoler på meg at jeg kan hjelpe de til å nå drømmene, sier Dempsey til NRK rett etter pressekonferansen.

Tor Kristian Karlsen
Foto: Sander Heggheim / NRK

Ambisjoner

Start valgte å skille lag med Steinar Pedersen tidligere i høst. Det skjedde før opprykket var i boks.

Med nye eiere har Kristiansand-klubben ambisjoner om å markere seg på toppnivå i norsk fotball igjen. Start har styrket flere nøkkelposisjoner i ledelsen det siste halvåret. Blant andre tiltrer skiskytternes sportssjef Morten Aa Djupvik som HR-sjef i klubben over nyttår.

– Den kommende sesongen blir ambisjonen å stabilisere seg, ha en god sesong og vise at vi er kapable til å konkurrere i den øverste divisjonen, sier Dempsey.

Han sier han også ønsker å glede sørlendingene ved å slå noen av de store lagene.

– Jeg tror folk fikk et veldig godt inntrykk av at dette er en kar som kommer til å engasjere her på Sørlandet, og han vil spille offensiv fotball. Det har vært vårt førstevalg hele veien, sier styreleder i IK Start, Christoffer Langeland.

På pressekonferansen kunne lederne i klubben love flere pressekonferanser, og Langeland er tydelig på at de ønsker å forsterke laget fremover.

– Vi ønsker å legge til rette slik at vi ikke får for store problemer med å etablere oss i Eliteserien. Da er det helt naturlig at det kommer nye spillere inn her på Sparebanken Sør Arena, sier Langeland.

Solskjær-hilsen

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær ønsker sin kollega lykke til videre.

– Mark hadde et brennende ønske om å være hovedtrener igjen, og vi ønsker ham lykke til i Kristiansand. Han bidro sterkt til at vi dro i land sølvmedaljen i år, med sin kunnskap og engasjement, sier Solskjær i en pressemelding fra Molde.

Tor-Kristian Karlsen, Sportslig leder IK Start

Sportslig leder, Tor Kristian Karlsen sier Mark Dempsey var klubbens førstevalg.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
AnneMa liker ikke Digipost! 01:22
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 23 1,29 kr
Dyrest kl. 07 1,47 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 5,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,7 kr En vask
  • Varmeovn 1,4 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Jan 2023 – jan 2024
    + 8,7 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5 %