– Jeg blir litt tom for ord

Et tog på vei fra Kristiansand mot Oslo kjørte i dag på en 2,5 meter lang tømmerstokk. – Sabotasje, sier Jerbaneverket, som har anmeldt saken.

Harry Korslund

Harry Korslund er opprørt.

Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK

En 2,5 meter lang og 15 centimenter bred tømmerstokk hadde søndag morgen blitt lagt over toglinjen mellom Vegårshei og Gjerstad i Aust-Agder.

Harry Korslund i Jernbaneverket er målløs.

Politiet etterforsker saken

– Jeg blir litt tom for ord. Det kunne gått skikkelig ille.

Jernbaneverket har anmeldt saken. Korslund mistenker at noen har gjennomført ren sabotasje.

Politiet gjennomfører i dag undersøkelser på stedet. Det bekrefter operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt.

– Vi har ikke noen mistenkte foreløpig, og vi etterforsker saken. Stokken må ha blitt lagt der i løpet av natta. Det er vanskelig å si hva motivet for dette er, men det er veldig ubetenksomt gjort, sier Kvitne.

Stokken lå mellom Vegårshei-stoppet og Skorstøl-stoppet. Lokomotivføreren kjørte på stokken, og toget ble 20 minutter forsinket på grunn av undersøkelser i etterkant.

– Helt tankeløst

Verken personer eller materiell ble skadet. Korslund i Jernbaneverket sier det er et under at det gikk såpass smertefritt.

– Det burde vært åpenbart for oppegående folk hva som kan skje dersom man legger en tømmerstokk på skinnene. Folk burde avstå fra å gjøre slike ting. Det er helt tankeløst.

Toget holdt i tillegg høy fart.

– Tømmerstokken kunne ført til avsporing. Og alle vet hva avsporing kan føre til med en slik hastighet, sier Korslund.

Jernbaneverket vil minne folk om at plassering av slike løse gjenstander i sporet kan føre til alvorlige ulykker. Korslund håper ikke å komme i slike situasjoner igjen.

Laster kart, vennligst vent...

Tømmerstokken lå mellom Vegårshei og Skorstøl i Gjerstad.