– Helt nytt i norsk sammenheng

Neste års strandfestdeltakere kan velge mellom cruiseskip, hoteller og glamorøs camping dersom alt går etter planen for Palmesus-arrangøren i Kristiansand.

Leif Fosselie

– Det er selvsagt langt fra idéfase til gjennomføring, men vi håper å få dette i mål, sier festivalsjef for Palmesus, Leif Fosselie.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Kun dager etter festivalslutt har Palmesus i Kristiansand allerede solgt alle billettene til neste års strandfest. Med 20 000 tilreisende ser de seg om etter alternative overnattingsmuligheter.

– Vi ser etter løsninger som gjør at du kan komme pakket og klar for festival, og et cruiseskip er i bunn og grunn hotellrom på sjøen, sier festivalsjef Leif Fosselie.

– Det er en plan vi jobber aktivt med, og da ser vi etter cruiseskip av det finere slaget, fortsetter han.

Palmesus 2016 på Bystranda i Kristiansand

Palmesus trekker til seg tusener av unge hvert år. Det byr på overnattingsproblemer og utsolgte hoteller i Kristiansand.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Leier tre hoteller

30 000 billetter er revet bort på få dager. Palmesus klarer det andre festivaler sliter med - å tiltrekke seg det unge publikummet.

Til neste år tar Palmesus over hele tre hoteller for å bruke til overnatting. Men glamorøs camping - eller glamping, er også i planene.

Palmesus 2016 på Bystranda i Kristiansand

Neste års strandfest på Bystranda i Kristiansand ble utsolgt en uke etter at årets festival ble avsluttet.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

– Nå skal jeg ikke avsløre altfor mye om hva som kommer i fremtida, men vi har definitivt tatt en titt på glamping. Det er en camping der alt står klart og tilrettelagt idet du kommer, så du ikke trenger å ta med mer enn en tannbørste, sier Fosselie.

Slettemark: – Andre festivaler har noe å lære

– Det sier seg selv at hvis de skal ha et sted å overnatte så må vi finne alternative løsninger. Dette blir helt nytt i norsk sammenheng dersom vi klarer å gjennomføre det, sier Palmesus-sjefen.

Asbjørn Slettemark

Asbjørn Øiestad Slettemark, norsk musikkjournalist og programleder i tv-programmet Lydverket.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Musikkekspert Asbjørn Slettemark mener Palmesus sitt luksus-konsept skal ha noe av æren for suksessen festivalen opplever år etter år.

– Jeg har vært kritisk til VIP-kulturen som Palmesus har frontet, men så skal de ha masse honnør for at de fant en pakke de har satset på - og senere gjort til en suksess. Der har de gjort en bunnsolid og grundig jobb som mange andre festivaler kunne lært noe av.