NRK Meny
Normal

– Beste båtsalg på 10 år

Båtselgerne har hatt en drømmesommer. Vanligvis avtar båtsalget i midten av juli, men i år har salget fortsatt i stort monn langt utover sensommeren.

Anders Topland, Grimstad Bådsenter

Daglig leder i Grimstad Bådsenter, Anders Topland, forteller om svært gode salgstall denne sesongen.

Foto: Svein Harry Johnsen / NRK

Salgsboomen de siste ukene kom overraskende. Anders Topland som er daglig leder i Grimstad Bådsenter, konkluderer med at selgerne kunne droppet sommerferien i år.

– Vi er tre selgere her i Grimstad. Siste helga i juli startet vi ferien og det var bare én mann igjen. Det gikk ikke så bra, for han slet seg helt ut, stakkars, sier Topland.

En påfølgende latter tyder på at selgeren har kommet seg helskinnet gjennom den hektiske perioden og Topland gleder seg over en strålende sesong.

Beste sommer på 10 år

Grimstad Bådsenter har sin beste sommer på 10 år. De tre avdelingene i Kristiansand, Arendal og Grimstad har økt salget med henholdsvis 50, 25 og 15 prosent.

– Dette er tall vi ikke har vært i nærheten av siden 2004 og 2005, sier Topdal.

1. juli ble HK-avgiften på båtmotorer fjernet. Topland tror det er én av flere årsaker til de høye salgstallene. Like viktig er finværet som har fått fart på bruktbåtsalget.

– At HK-avgiften forsvant betydde veldig mye. I tillegg har det vært lettere for folk å få solgt bruktbåtene sine. Alt i alt skyldes nok salgstallene en kombinasjon av vær og andre ting, sier Topland.

Ser fremover mot neste sesong

Nå er imidlertid sommeren og sesongen på hell, og båtselgeren fra Grimstad ser frem til høstens båtmesser og neste sesong.

– Forrige uke var det regnvær og vi fikk endelig pustet ut litt. Nå er det på 'an igjen med høstens båtmesser. Først her i Grimstad neste helg og senere i Oslo. Deretter kommer utstillinger for nye båter til neste sesong, sier Topland.

Han er imidlertid nøktern i forhold til om nesten sesong kan toppe årets rekordsalg.

– HK-avgiften kan bare forsvinne én gang, så det kommer nok ikke til å vare, sier Topland.

Grimstad Bådsenter

Båter klare for salg hos Grimstad Bådsenter tidligere i år. Allerede i mai hadde båtleverandøren bestilling på over 100 båter.

Foto: Odd Rømteland